-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Sve spremno za 45. Supermaraton “Od Kaptola do Kaptola” – nakon višegodišnje pauze ponovno je pokrovitelj i Bjelovarsko-bilogorska županija

Nove vijesti

Ove nedjelje 27. ožujka održat će se 45. Supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“.

Nakon višegodišnje pauze, Bjelovarsko – bilogorska županija sudjelovat će kao pokrovitelj ovog jedinstvenog sportskog događaja, a povodom toga danas su gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i župan Marko Marušić održali konferenciju za novinare.

– Normalno da Bjelovarsko-bilogorska županija daje punu potporu ovakvom događaju kojiM se spajaju dva stara grada, Zagreb i Čazma, dva kaptopla i dvije županije. Mislim da je ta utrka postala jedan prepoznatljiv brend Grada Čazme, a samim time i Bjelovarsko-bilogorske županije. Ona nije samo utrka, to je jedna lijepa priča i povijesna i sportska i turistička i zahvaljujem se Gradu Čazmi kao jednom od glavnih suorganizatora uz Zagrebačku županiju, a Bjelovarsko-bilogorska županija će im uvijek biti potpora – rekao je župan Marušić.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak zahvalio je županu Marušiću na potpori i podsjetio kako je riječ o utrci dugoj 61 km i 350 metara te da je svaki maratonac koji dođe do Čazme pobjednik.

– Zahvalit ću našoj županiji što se uključila ove godine u Supermaraton, jer prije nismo uvijek imali tu potporu, ali hvala županu da je prepoznao ovaj brend kako Grada Čazme tako i Bjelovarsko-bilogorske županije. 123 je trenutno prijavljenih maratonaca, hoće li oni svi startati, vidjet ćemo, ali ja im svima koji startaju želim sretan put do Čazme, a na nama je da ih dočekamo kao što to uvijek biva oko podneva – rekao je Pirak i dodao kako zadnje dvije godine utrka nije održana zbog pandemije, te da prije ovog prekida jedino početkom devedesetih nije održana jedna zbog rata, te je izrazio nadu da više neće biti prekida u održavanju ove najduže cestovne utrke u Hrvatskoj.

Osim same utrke u Čazmi će se održati niz ostalih događanja i u subotu i nedjelju, a sve će završiti koncertom Psihomodo popa na gradskom trgu u večernjim satima.

Program 45. Supermaraton „Od Kaptola do Kaptola“ možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika