20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Nastavljena sadnja stabala u Bjelovaru – danas su se stabla sadila u Ivanovčanskoj ulici, u subotu se sade u Zagrebačkoj

Nove vijesti

Grad Bjelovar nastavlja sa sadnjom stabala. Proljetna sadnja je počela u Ulici Josipa Jelačića te se nastavlja sadnja različitih vrsta stabala u više bjelovarskih ulica.

Danas je zasađeno četrdesetak stabala crnog jasena u Ivanovčanskoj ulici.

Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić sa suradnicima predstavio je i Program „Stablu prijatelj“ kojemu je pristupio Grad Bjelovar. U skladu je to Strategije zelene infrastrukture Grada Bjelovara za razdoblje 2022. – 2030.

Grad Bjelovar je drugi grad u Republici Hrvatskoj koji je pristupio Programu „Stablu prijatelj“ koji provodi udruga “Zasadi stablo, ne budi panj!” Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!” organizira nacionalne kampanje sadnje stabala na  lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj kojima se Grad Bjelovar redovno priključuje iz godine u godinu.

U subotu se nastavlja sadnja u Zagrebačkoj ulici u suradnji s bjelovarskim pčelarima gdje će se zasaditi preko 20 medonosnih stabala, najavio je Brajdić.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika