Čazmanski Komunalci su se unazad dvadeset godina redovno povodom ovih velikih dana bavili ekologijom. Budući da na velikom prostoru od 250 km² grada Čazme i 32 pripadajuća naselja nema niti jednog divljeg deponija odlučili su očistiti okoliš oko  glavnog nesaniranog deponija Bukovina. Sama sanacija je u fazi projektiranja zajedno s izgradnjom pretovarne stanice, dok se iduće godine  očekuje pokretanje radova.

U zadnjih mjesec dana učestalo je vjetrovito vrijeme koje raznosi dio otpada sa deponija Bukovina što Komunalci sada i skupljaju.

Dodatno su ovih dana zatrpali zemljom dio deponija Bukovina za što je  utrošeno oko 30.000 kn.

Prošle subote, treće u mjesecu, 19.03. odvezen je glomazni otpad od građanstva. Ove godine Komunalije očekuju  povećanje od preko 30% korisnog otpada čime će preći 200t/godišnje korisnog otpada od čega je najviše drvene otpadne mase.

Na 3.sjednici Županijske skupštine direktor Komunalija Ivan Beljan tražio je resornu pročelnicu da rješe sve divlje deponije u  županiji. 

„Ona je tada objasnila da postoji informatički sustav, komunalna redarstva, policija i slijed procedurne prijave deponija. Sve to birokratski postoji, no treba postojati volja, operativa i dio sredstava da se to i očisti. Pozivam ovo proljeće sve regionalne i lokalne samouprave, udruge i komunalce da dodatno potaknu svijest o čišćenju prirode, a naročito 22.04.2022.god za Dan planete Zemlje, ne samo naslikavanjem čišćenja, nego realnim smanjenjem broja divljih deponija“, poručio je direktor Komunalija Ivan Beljan.