Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ovoga ponedjeljka 21. ožujka, održao je kolegij s gradonačelnicima i načelnicima općina, a na dnevnom redu bile su šeste izmjene i dopune Prostornog plana BBŽ te Zakon o vodnim uslugama odnosno, sklapanje ugovora o darovanju magistralnog vodovoda BBŽ.

Župan je želio čuti mišljenja načelnika i gradonačelnika o izmjenama Prostornog plana nakon kojih će se ići na izradu Studije zaštite okoliša, javno savjetovanje i ako će sve biti u redu krajem godine će se donijeti novi Prostorni plan BBŽ.

– Bitna nam je ova suradnja s načelnicima i gradonačelnicima da se ne dogodi situacija da se zbog nepoštivanja njihovih potreba dovedemo u problem da neki investitor ili nešto u što želimo ulagati na području županije ne bude realizirano jer nemamo donesen Prostorni plan – kazao je Marušić.

S obzirom da su  Zakonom o vodnim uslugama uvedena nova uslužna područja županija magistralni vodovod koji je bio u njenom vlasništvu prenosi na jedinice lokalne samouprave i one će s tom imovinom participirati kod novog isporučitelja, točnije Vodnih usluga Bjelovar.

– Mi smo odradili ovaj dio procedure da mi našu imovinu, ovdje je riječ o nešto više od 58 milijuna kuna koje darujemo svim jedinicama lokalne samouprave i onda će oni s tom imovinom participirati u novom javnom isporučitelju, odnosno Vodnim uslugama Bjelovar – pojasnio je Marušić.