Bjelovar je prvo županijsko sjedište nakon Zagreba u kojemu je predstavljena podružnica Udruge Socijaldemokrati, a predsjednik te udruge Davorko Vidović istaknuo je da će se članovi zalagati za drugačiji tip politike u čijem će središtu biti ideje.

“Nakon što se SDP urušio, nakon što je izbačen velik broj ljudi iz stranke i nakon što se izdvojio Klub zastupnika Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru kao najveći oporbeni zastupnički klub, pristupili smo stvaranju ovakve platforme. Želimo kao zastupnici biti u čvrstom i neposrednom kontaktu s ljudima koji su nas birali”, istaknuo je predsjednik Vidović.

Slaven Đurđević, koordinator za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, kazao je da u toj županiji oporba postoji samo na papiru, a odluke se donose gotovo jednoglasno.

“Ideja Udruge Socijaldemokrati jest da, prije svega, djelujemo lokalno, da surađujemo s građanima i tako plasiramo politike, a imamo vijećnike za to. Mi smo na početku puta, a današnje predstavljanje udruge u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji neka bude prva stepenica“, poručio je koordinator Đurđević.

Potpredsjednica Udruge Socijaldemokrati i predsjednica Klub Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru Ivana Posavec Krivec istaknula je zadovoljstvo dolaskom u Bjelovar.

“Ne govorimo samo o najjačem Klubu u Hrvatskom Saboru, nego i najjačoj lijevoj opciji u nastajanju u Hrvatskoj. To je važno zbog svih onih koji nam žele pristupiti, jer Hrvatska treba imati budućnost upravo u tim ljudima”, rekla je.

Dodala je i kako Socijaldemokrati u Saboru o svakoj točki imaju rasprave i stavove te naglasila kako njihovi stavovi “nisu kopirani, već autentični”.

Potpredsjednik Udruge Davor Bernardić ustvrdio je da “sadašnje političke opcije ne nude ništa novo nego se samo bave kritiziranjem vlasti”.

“Naši problemi su stvarni problemi ljudi. Kako se odnosimo prema problemima definira naš karakter – a naš karakter je upravo dosljednost, dosljednost u vrijednostima. Jedna politička etapa je završila, a druga, bolja i moćnija, počinje danas”, zaključio je potpredsjednik Bernardić.