Nakon što su prije nekoliko mjeseci napustili SDP razočarani odnosom vodstva na čelu s Peđom Grbinom prema članovima i lokalnim organizacijama, preko 200 članica i članova te vijećnica i vijećnika u gradskim i općinskim Vijećima te Županijskoj skupštini okupili su se u okviru političke platforme Socijaldemokrati.

“SDP više nije ni demokratska, a još manje socijaldemokratska stranka u što smo se svi zajedno imali prilike uvjeriti nedugo nakon što je sadašnje vodstvo preuzelo vođenje SDP-a.

Stranka se svela na nekoliko pojedinaca koji su je ”privatizirali” i ona samo služi za njihov osobni probitak, nažalost nekad velika i ozbiljna stranka se pretvorila u ”privatnu prčiju” nekolicine pojedinaca. Više nego očiti primjer toga su i posljednje afere predsjednika Peđe Grbina i saborskog zastupnika Arsena Bauka koji ne znaju gdje prebivaju a gdje borave, jedino valjda što znaju je koliko su novaca inkasirali na svoje račune od sredstava poreznih obveznika.

      S našim izlaskom SDP u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji se sveo na ”ostatke ostataka” jer je ogromna većina članica i članova, općinskih, gradskih i županijskih vijećnica i vijećnika izašla iz stranke i nastavila djelovanje u svojim lokalnim sredinama kao nezavisni vijećnici i vijećnice.

      Najnoviji primjer je izlazak iz SDP-a i većine članova Općinske organizacije Šandrovac.

      U međuvremenu smo obavili niz radnih sastanaka i razgovora sa vodstvom političke platforme Socijaldemokrata gdje smo se uvjerili kako navedena politička platforma predstavlja sve ono što je SDP nažalost prestao biti te ovim putem obavještavamo javnost kako preko 200 članica i članova sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije svoje političko djelovanje nastavlja kroz platformu Socijaldemokrata prvenstveno kako bismo svoje djelovanje nastavili putem socijaldemokracije i njezinih vrijednosti”, stoji u zajedničkom priopćenju kojeg su u ime članova i članica potpisali Sebastijan Svat, Slaven Đurđević, Danijela Šoma, Valentina Kuhar Šanda, Ranko Ormanović i Antoneta Đokić.