12.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
spot_img

Najavljen 45. supermaraton Zagreb – Čazma, najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj 

Nove vijesti

Međunarodni atletski supermaraton Zagreb-Čazma «Od Kaptola do Kaptola» održat će se u nedjelju, 27. ožujka – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa i ove će se godine na simboličan način po 45. put spojiti dva grada Zagreb i Čazma, te  dva Kaptola i dvije županije Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.

Početak utrke predviđen je za 8:00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, a na cilju u središtu Čazme prvi se maratonci očekuju oko 11:30 sati.

Prema riječima gradonačelnika Čazme Dinka Piraka za ovogodišnju utrku prijavilo se oko stotinjak ultramaratonaca iz Hrvatske i drugih susjednih zemalja.

-Svatko tko istrči ovu trasu koja je vrlo zahtjevna je pobjednik – rekao je Pirak dodavši da će organizacija ove kompleksne utrke, kao i do sada, biti na visokom nivou i pozvao  posjetitelje da u što većem broju dođu u Čazmu.

Gradonačelnik Dinko Pirak i Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec

Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec istaknuo je da se radi o manifestaciji koja prelazi sportske okvire te je važna i za turističku promidžbu Zagrebačke županije.

-Zadovoljstvo nam je što smo pokrovitelji jedne od najstarijih i najdužih cestovnih utrka, posebice što maratonci veći dio trče kroz Zagrebačku županiju – istaknuo je Kolarec.

Nagradni fond utrke duge 61 km i 350 m iznosi 9.000 kuna, a nagrade će se dodjeljivati i u pet dobnih kategorija.

Osim navedenih novčanih nagrada, za sve natjecatelje s prebivalištem na području Grada Čazme, koji utrke završe u vremenskom limitu, Grad Čazma osigurava posebne prigodne poklone te će im se dodijeliti i financijska sredstva iz Proračuna Grada Čazme u iznosu 1.000 kuna.

Kao i ranijih godina, i ove godine organizatori – Grad Čazma, Športska zajednica Grada Čazme i Turistička zajednica Grada Čazme, pripremaju bogati kulturni, zabavni i sportski program. Djeca predškolskog i školskog uzrasta održat će i svoja atletska natjecanja.

Maratonci kreću  s Trga bana Josipa Jelačića, a trasa će se nastaviti kroz Sesvete – Dugo Selo – Božjakovinu – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Caginec – Šumećane – Dapce, pa sve do cilja u središtu Čazme.

Prijave na supermaraton moguće su do 23. ožujka putem linka:   http://champstat.net/hr/arhiva/3461.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika