Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Grad Bjelovar dobio je građevinsku dozvolu za projekt Termi Bjelovar. Projekt je to o kojem se u bjelovarskoj gradskoj upravi najviše priča, a težak je 250 milijuna kuna. Uključivat će olimpijski bazen, treći je takav u državi koji će omogućiti razvoj vodenih sportova i, kako je rekao gradonačelnik Hrebak, dignut će standard građana. Na realizaciji se radi već dugih pet godina i do sada je u njega uloženo  12 milijuna kuna, a Grad Bjelovar kandidira ga za financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

– Čekamo sad natječaj gdje smo uvjereni da će naš projekt s obzirom na sve što znamo o njemu i natječaju, očekujemo da će naš projekt imati sve potrebne kvalitete da prođe, ali to će ustanoviti Ministarstvo turizma – kazao je Hrebak i dodao kako omjer financiranja nije još poznat, no Grad Bjelovar je spreman prihvatiti sve iznad 60%.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Problem je što je taj projekt ogroman i oni moraju ta sredstva rasporediti na sve projekte koji će zadovoljiti kvalitetu i tu mi ni ne očekujemo da nam netko eksplicitno kaže koliko bi bilo financiranje. To će odlučiti Ministarstvo, mi se tu ne možemo ni ne trebamo miješati. U svakom slučaju, spremni očekujemo natječaj i bit ćemo u mogućnosti konkurirati. Od danas je projekt Termi Bjelovar u potpunosti spreman – zaključio je Hrebak.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas