Kaže se da slika vrijedi tisuću riječi! Koliko smo se samo puta uvjerili u to…

Danas je bio jedan od takvih dana kada zorno fotografijom možemo prikazati kako se godinama u nešto ne ulaže….ili ulaže…., samo kako….

Ne mogu nabrojiti koliko smo puta pisali o razno-raznim obnovama, ulaganjima u cestogradnju, zdravstvo, školstvo….

I onda dođete liječniku i vidite kako je na automobil koji koriste djelatnici čazmanskog doma zdravlja pao komad lamperije s krova u obnovu kojeg nije utrošeno ni kune dok se radila obnova prije godinu-dvije. Glavno da su kupljena klizna vrata na ulazu u Dom zdravlja jer to je najveća promjena koju su pacijenti mogli osjetiti. Zašto se pri obnovi nije uložilo nekoliko tisuća kuna da se samo podbije nova lamperija, jer se vidjelo da stara otpada i kada se radila obnova, to valjda zna samo bivša županijska vlast.

Inače, auto je bio parkiran gotovo na ulazu u Dom zdravlja, a nedaleko je i ulaz u ordinaciju pedijatra!

Prošlog petka održana je sjednica Županijske skupštine na kojoj je ponovno bio red prepucavanja između bivše i sadašnje županijske vlasti, a indirektno vezan i uz ovakve slučajeve.

Od bivšeg župana moglo se čuti koliki su milijuni uloženi u energetske obnove škola, zdravstvenih ustanova, itd., a od aktualnog kako su iza tih obnova ostali dugovi i kako su se radile fasade na trulu unutrašnjost zgrada.

Rekli bi “izvana gladac, iznutra jadac” ili obrnuto kako je to slučaj sa čazmanskim Domom zdravlja.

Ne može se za ovaj slučaj nekakva krivica pripisati aktualnom županu, jer će za ovaj slučaj vjerojatno tek sad saznati…, a možda bi bilo bolje da se omogući i da o svojim domovima zdravlja brigu snose gradovi kao što je to slučaj sa školama. Centralizacijom zdravstvenih ustanova vidljivo je da su mnogi domovi zdravlja ostavljeni na milost i nemilost svojim osnivačima, kao što je u slučaju Čazme bilo i s osnovnom školom. Škola je došla u ruke Grada, na žalost isto se s Domom zdravlja ne može dogoditi.

Kad pomislite što će se u budućnosti događati s distribucijom vode koja se isto tako na jedan način centralizira, te što će biti s distribucijom plina u budućnosti, bojim se da će nam se događati slične stvari s onime što je nekada funkcioniralo gotovo savršeno.