U petak 11. ožujka čazmanske Komunalije su završile  rekonstrukciju vodoopskrbnog i plinskog sustava u ulici Bana Jelačića.

Zamijenjeno je 275 m vodovodne cijevi promjera ø110 mm, hidrant, potrebni ventili i 25 priključaka.

Plinska mreža ø 63 mm je također zamijenjena u dužini 275 m s 26 priključaka. U odnosu na prethodne ulice u ulici je riješeno i jedno puknuće za koje do sada u Komunalijama nisu ni znali.

Prosjek gubitaka vode u RH danas iznosi preko 55 %. Na distributivnom prostoru grada Čazme i općina Štefanje, Ivanska, Berek, Trojstvo, Šandrovac i Severin gubitak bi sada mogao biti i ispod 25%, dok je on zadnjih godina bio oko 30 %.

Rekonstrukcija u ul.Bana Jelačića iznosila je ukupno 480.000 kn od čega su Hrvatske vode sudjelovale sa 170 tisuća kn, a ostatak su osigurale Komunalije.

Specifičnost ove ulice je i produžetak izgradnje instalacija kojima se uvjetuje proširenje ulice i mogučnost prodaje minimalno 5 gradilišta kojima je vlasnik grad Čazma.

Zainteresirani građani za kupnju gradilišta i gradnju kuće u ovoj ulici mogu se javiti u čazmansku Gradsku upravu.

Ovoga tjedna Komunalije planiraju završiti izgradnju vodoopskrbne mreže u naselju Križic u Općini Ivanska.

Mreža je dužine 3,5 km, a  vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna, 80% troškova pokrivaju Hrvatske vode, 15 % županija, a 5 % općina Ivanska.

Trenutno završava montaža zadnjeg hidranta, potom ide ispiranje, tlačenje cjevovoda i uređenje graba i gradilišta. Iz Komunalija su pozvali sve zaintersirane stanovnike Križica da se prijave za priključenje na vodovodnu mrežu.