Foto/Robert Ruklić

Županijski vijećnik Damir Bajs na Aktualnom satu županijske skupštine kazao je za govornicom kako treba ulagati u zdravstvo i iskoristio priliku da uputi niz pohvala sam sebi i svom mandatu.

Pri tom je kazao kako je obnavljao ambulante po gradovima i općinama Bjelovarsko-bilogorske županije i gradio bolnicu.

Bajs je kao niz političara u hvaljenju zaboravio da novce za obnovu ambulanta nije dao iz svog džepa već su to platili porezni obveznici.

Dobro je poznata i priča o kreditnim zaduženjima za gradnju bolnice, sada kod vraćanja tih Bajsovih kredita pomaže država tj. isto mi građani, porezni obveznici.

Pri tome je vladajućima zamjerio što još nije opremljena bolnica iako je to bilo obećanje HDZ.

– Od toga očito ništa jer se ne zna kad će to biti riješeno -kazao je Bajs i osvrnuo se na točku dnevnog reda koja je trebala biti pred vijećnicima ali je skinuta s dnevnog reda.

Naime, vijećnici su trebali donijeti Pravilnik o utvrđivanju kriterija i postupka za dodjelu subvencija zdravstvenim radnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač BBŽ.

Čitajući materijale Bajs je došao do zaključka kako je HDZ-u, HSLS-u i DHSS-u želja bila ovim pravilnikom izbrisati subvencije iz 2018. godine, a vezane za poticanja zapošljavanja i ostanka zdravstvenih radnika na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Tako je zamjetio i kako u Pravilniku nema mjere 3., koja je kazao je, vezana uz zdravstvene djelatnike, u ovom slučaju medicinske sestre, medicinske tehničare i liječnike koji su imali pravo na obrazovanje.

– Ulaganje u ljude ne može biti loše ulaganje i ovaj prijedlog je sramotan, što je uopće došao na ovu skupštinu, jer ako je to politika HDZ-a i koalicijskih partnera, da medicinske sestre i tehničari nisu potrebni onda ova politika ne vodi dobro ovu županiju – naglasio je Bajs.

Župan Bjelovarsko bilogorske županije Marko Marušić odgovarajući Bajsu kazao je kako je on posljednja osoba koja bi trebala imati morala i petlje govoriti jer je grobar i zdravstvenog i obrazovnog sustava u županiji.

-Vaše tvrdnje da smo mi protiv medicinskih sestara i medicinskog osoblja jednostavno nisu točne, a pokazuju koliko ste licemjerna osoba – kazao je Marušić i još jednom zahvalio svim medicinskim djelatnicima te Bajsove tvrdnje nazvao lažima.

Marušić je najavio doradu pravilnika i kako nitko neće biti diskriminiran te da ove tvrdnje više govore o Bajsu nego županijskoj vlasti.