16. prvenstvenim kolom će nadolazeće nedjelje (13. ožujka) započeti drugi dio sezone Prve županijske nogometne lige Bjelovarsko-bilogorske županije, a mi smo, shodno tome iskoristili prigodu te ugodno razgovarali s igračem/trenerom NK Skok iz Novih Skucana Zoranom Srebrenovićem. On nas je upoznao s momčadskim novitetima, ciljevima kluba za drugi dio sezone, kao i sa funkcioniranjem nogometne škole u ovom malenom selu nedaleko Bjelovara. Također, Srebrenović je progovorio nekoliko riječi o uvjetima  učlanjivanja u NK Skok Novi Skucani te, isto tako, odaslao poruku svim simpatizerima. Dakle, sada ćemo vam u cijelosti prenijeti što nam je rekao.

–Nažalost, nakon jesenskog dijela prvenstva smo posljednji, 16. čemu su ponajviše „kumovale“ ozljede naših izrazito važnih pojedinaca, a također, prije početka samog natjecanja naše je redove napustio velik broj igrača. Unatoč svemu tome, moram kazati da naš zaostatak nije prevelik u odnosu na sastave koji se nalaze na 15., odnosno 14. mjestu pa upravo zbog toga gajimo nade u opstanak u županijskoj „Primeri“ i samo o tome razmišljamo. Naravno, posve je jasno kako će za nas svaki dvoboj biti kao finale, no mi ćemo već od nedjelje te susreta u Brezovcu s tamošnjim nogometašima BŠK-a krenuti jako. Tome u prilog ide činjenica što smo među prvima startali s pripremnim razdobljem, već od 31. siječnja, a odigrali smo pet prijateljskih mečeva. Ostvarili smo tri trijumfa, jedan neodlučeni ishod te svega jedan poraz.

Nadalje, u nastojanju ostvarivanja svog jedinog cilja – opstanka u ovom nogometnom društvu našu su svlačionicu pojačala četiri provjerena lica. Riječ je o: Krešimiru Žagiju, Siniši Jasiki, Marku Kudumiji i Mariu Vrbanu. Žagi, kojeg svi bolji pratitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu u ovom podneblju odlično poznaju stigao je iz četvrtoligaša Ferdinandovca, a igra na poziciji stopera. Jasika je u Nove Skucane došao iz NK Mladost Koprivnički Bregi, po vokaciji je napadač, kao i Vrban koji je povratnik iz jednog njemačkog niželigaškog kolektiva. Kudumija će, inače nogometaš koji je također povratnik u staro jato iz bjelovarske Sloge „ordinirati“ u veznoj liniji. S druge strane naša jedina sadašnja dva igračka odlaska su ona Ilića koji je svoju sreću potražio u Signalu iz Obrovnice, odnosno Tomislava Kolića, našeg dugogodišnjeg kapetana koji je svoju nogometnu priču morao prekinuti zbog teške ozljede. U tom kontekstu moram naznačiti kako je možda naš najveći dobitak ponovno igranje Danijela Komljenovića.

Što se tiče škole nogometa reći ću da uz juniore od sada imamo i U13 uzrast te nam je cilj sakupiti što veći broj djece. Za sada sveukupno imamo 25 registriranih pionira, odnosno juniora, a važno je naglasiti kako razgovaramo s pojedinim pojačanjima i u trenerskom dijelu s ciljem što kvalitetnijeg rada s mladima. Trenutno moj otac Željko predvodi mladiće U13, naš senior Ivan Stanković predvodnik je juniorske momčadi, dok je moja malenkost na čelu seniora. Dakle, aktivni smo na svim poljima pa tako imamo i mogućnost učlanjivanja u klub. Godišnja članarina iznosi 120, a za nezaposlene osobe i umirovljenike ona je simboličnih 80 kuna. Brojimo respektabilnih 120 članova, svaki taj naš član ima određene pogodnosti, a kada me pitate za poruku navijačima kazat ću kako se nadam da će s radošću dolaziti na igralište. Mi ćemo se potruditi uzvratiti im svojim rezultatima – izrazito iscrpan je u ovom izlaganju bio Zoran Srebrenović, igrač/trener NK Skok Novi Skucani. (Filip Mlinar)