12.2 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Upoznajte se s mladom hrvatskom košarkaškom nadom

Nove vijesti

Nažalost, košarka kao sport u Hrvatskoj više nije kvalitetna kao prijašnjih godina – kako klupska tako i reprezentativna. Međutim, unatoč tome, postoji mnoštvo mladih nada ovoga prekrasnoga sporta pa se nadamo da će u budućnosti isti ugledati svjetlo na kraju tunela. Zasigurno, jedna od tih nada je i mladi Leon Kalinić. Riječ je o mladiću rođenom 5. srpnja 2000. godine u Slavonskom Brodu koji je pohađao XIII.  zagrebačku Gimnaziju te je u tom razdoblju, točnije pune četiri godine branio boje KK Cedevita Zagreb prošavši sve uzraste tog kluba.

Bilježio je velike uspjehe, a najvažniji od njih su oni juniorski: dvaput prvak Hrvatske te jednom drugoplasiran na državnoj razini. Isto tako, igrajući za svoju Gimnaziju jednom je bio brončani u Hrvatskoj, jednom prvak Zagrebačke županije, dok je jednom sa županijskog nadmetanja kući ponio srebrno odličje. Nadalje, značajno je kazati kako su njegov talent i uporan rad svakim njegovim nastupom sve više izlazili na vidjelo pa je to rezultiralo odlukom da nakon završene srednje škole ode u Sjedinjenje Američke Države prezentirati svoje sposobnosti. Dakle, ovaj mladić doslovno živi svoj američki san, odnosno on je živi dokaz da je sve što si u životu zamisliš itekako ostvarivo ukoliko to stvarno želiš.

Sada se već tri godine nalazi u Arkansasu, na tamošnjem Ouachita Baptist University i sve je, kako nam sam govori drugi svijet iako sezona nije protekla dobro. Naime, njegova je momčad završila na posljednjoj poziciji svoje konferencije. No, usprkos tome, s trenerom Dennisom Nuttom, inače bivšim NBA igračem i članom europskog giganta Real Madrida, kao i sa svojim suigračima se odlično slaže usprkos činjenici što ga ponekad „uhvati“ nostalgija za rodnim krajem. Zaključno, recimo kako je važnu ulogu u svemu ovome za Leona imao jedan njegov prijatelj koji se nešto ranije otisnuo „preko bare“. Stoga, za ovog stasitog centra, visokog 206 centimetara nije bilo prevelike dvojbe i mi ćemo daljnje njegove korake, odnosno njegovo svakodnevno napredovanje u dalekom svijetu nastaviti pratiti s ogromnim zanimanjem.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika