Foto/Lorenzo Kocijan

Povodom Međunarodnog Dana žena 8. ožujka, članovi i članice GO HSLS-a Bjelovar podijelili su ruže i čestitali Dan žena radnicama noćne i jutarnje smjene tvrtke “Koestlina“.

Ova lijepa gesta upriličena je u ranim jutarnjim satima ispred tvrtke Koestlin, gdje su članovi i članice bjelovarskog HSLS zajedno s predsjednikom GO Mariom Holičekom ružama dočekali radnice i čestitali Dan žena.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Holiček je ovom prilikom istaknuo kako smo često svjedoci neravnopravnog zapošljavanja žena i oduzimanja mogućnosti koje imaju muškarci. Isto tako žene su i slabije plaćene od svojih muških kolega.

– Grad Bjelovar dosta pridaje pažnje ženama i njihovim pravima. Od dvadeset i jednog vijećnika Gradskog vijeća Grada Bjelovara imamo osam žena. Isto tako žene su ravnateljice i direktorice gradskih ustanova. Tako od naših pet osnovnih škola imamo četiri ravnateljice. Sve zaposlenice u Gradu Bjelovaru su marljive i one mogu biti primjer i putokaz nama muškima kako se u određenim trenutcima trebamo ponašati – kazao je Holiček.