Općina Farkaševac pridružila se općinama koje su uvele potpunu transparentnost svog proračuna.

Cilj svega je otvoreno predočiti građanima svaku kunu koja je isplaćena iz općinskog  proračuna te tako postići i najvišu moguću razinu transparentnosti.

– Uvođenje transparentnosti je nešto što smo zastupali od samog početka i drago mi je da smo isto u kratkom vremenu i ostvarili. Poslovanje općine i trošenje proračunskih sredstava nešto je što treba biti vidljivo svim stanovnicima općine Farkaševac. Uvođenje sustava transparentnosti zakonski je uvid naših građana u trošenje proračunskih sredstava. Želimo da su svi naši troškovi javni te samim time da svi imaju uvid u trošenje novca – kazao je načelnik Matija Copak.

Za dobivanje informacija o isplatama iz proračuna dovoljno je u tražilicu upisati podatak o nazivu primatelja nakon čega se prikazuju podaci o svim isplatama. Međutim, web tražilica omogućuje i prikaz dodatnih filtera, gdje postoji mogućnost pretraživanja proračunskih isplata po mjesecima, proračunskim korisnicima ili organizacijskim jedinicama.

Svi zainteresirani aplikaciju Transparentno Farkaševac mogu pogledati na sljedećem linku: iTransparentnost (otvorenaopcina.hr)