U Gradskoj upravi u pripremi su aktivnosti koje će se provoditi ove građevinske sezone. Iako su temperature trenutno niske u gradu su odlučili da se ne miruje, već da se krene s obnovom i uređenjem dječjih igrališta koji će sigurno privući mališane na igru i druženje čim temperature to dozvole.

Tako će grad u nekoliko sljedećih tjedana u dječja igrališta na području grada uložiti oko 150 tisuća kuna iz Gradskog proračuna. Napomenimo i kako na području Grada Bjelovara postoji četrdeset i jedno dječje igralište.

Gradonačelnik Dario Hrebak danas je obišao jedno od njih i to ono u Galovcu.

Hrebak je i ovom prilikom istaknuo kako mu je želja da se grad zajedno sa svojim prigradskim naseljima ravnomjerno razvija.

Gradonačelnik Dario Hrebak

– Tijekom ovog proljeća obnovit ćemo desetak igrališta. Ovdje u Galovcu smo također malo osvježili igralište, na prijedlog Mjesnog odbora stavili smo i nove koševe. Sve će to doprinijeti i razvoju ove zajednice i aktivnosti koje djeca imaju. Pomoći ćemo i mjesnom lokalnom nogometnom klubu – kazao je Hrebak i najavio izgradnju jednog potpuno novog dječjeg igrališta u Lugu.

– Tamo imamo jedan Europski projekt koji bi trebao biti završen kroz nekoliko tjedana i u sklopu njega ćemo dobiti i jedno novo dječje igralište – dodao je Hrebak.

Predsjednik Mjesnog odbora Galovac Željko Hunjet

Predsjednik Mjesnog odbora Galovac, ujedno i predsjednik NK Galovac Željko Hunjet potvrdio je odličnu suradnju Mjesnog odbora i Gradske uprave.

– Puno je napravljeno, ovaj prostor je deset godina bio zapušten i sada je stavljen u funkciju. Mogu reći da obećanja koja smo dobili se izvršavaju što je za svaku pohvalu – kazao je Hunjet.

Foto: Facebook Grad Bjelovar