NK Žabnica u subotu 26. veljače obilježio je 55. godišnjicu od osnutka.

Klub je osnovan 10. travnja 1967. i jedan je od najstarijih klubova Nogometnog središta Vrbovec, a osnovan je željom mještana i zaljubljenika u nogomet iz okolnih sela.

Tijekom godina klub se natjecao u Općinskoj nogometnoj ligi Vrbovec, III nogometnoj ligi istok Zagrebačkog nogometnog saveza, 1. ŽNL istok i sada je član 2. ŽNL istok.

Kao najbolju sezonu valja istaknuti sezonu 2009./2010. kada je klub u 2. ŽNL istok osvojio naslov prvaka. Juniori su bili prvaci u sezoni 1999./2000. u ligi NS Vrbovec, a pioniri su se okitili naslovom prvaka u sezoni 2000. / 2001..

Najpoznatiji igrač kluba je Tihomir Bradić koji je za Žabnicu igrao od 1991. – 1993. kada prelazi u NK Vrbovec, a nakon toga je igrao u slovenskom prvoligašu Korotanu te Čakovcu kada je Čakovec igrao u 1. HNL.

Trenutno NK Žabnica broji 75 registriranih igrača od juniora do veterana. Predsjednik kluba je Tihomir Hosni, zamjenik mu je Robert Belina – Canjuga, a tajnik je Miroslav Škrnjug. Klub ima tri selekcije, juniore, seniore i veterane. Trener juniora i seniora je Dario Baričević, dok je veterana Robert Belina- Canjuga. Valja istaknuti i rad Dražen i Slađane Draganić koji se svakodnevno brinu za svaki detalj od opreme do dokumentacije za utakmicu, a valja naglasiti i pomoć Općine Farkaševac koja kroz sredstva proračuna i ovom klubu pomaže opstati u ovim teškim vremenima.