Matea i Valentino Goršić, roditelji 7-godišnje Kiare koja se posljednjih mjeseci liječi u SAD-u od rijetkog i iznimno opasnog tumora na mozgu, u ponedjeljak su se javili s očajničkim apelom.

Naime, svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbanke, čije će europske podružnice vjerojatno propasti zbog napada Rusije na Ukrajinu, kako je priopćila Europska središnja banka.

Zbog toga sad je došlo u pitanje eksperimentalno liječenje, koje je djevojčica započela u klinici u San Franciscu krajem godine, a moglo bi koštati i više od 30 milijuna kuna. Goršiće je dočekao novi udarac.

Nedavno je iz američke klinike došla dobra vijest jer je magnet glave potvrdio da se tumor smanjio u svim smjerovima, a sad je Goršiće dočekao novi udarac.

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ovog jutra je stigao još jedan udarac na već teškom i grčevitom putu za Kiarin život, ali ovog puta udarac koji boli najjače i najviše do sad. Ovaj udarac Kiari možda zaista oduzima šansu da živi!!!

Ovim putem vam se obraćam kao očajni roditelj i majka teško bolesne djevojčice, koja uz to što se grčevito borim za djetetov život moram i baviti sa nažalost problemima Sberbank d.d Hrvatska i geopolitičkom situacijom.

Svi novci koji su građani Republike Hrvatske prikupili kao donacija za Kiarino liječenje se nalaze na računima Sberbank d.d i do kojih sad zbog geopolitičke situacije ne možemo doći te istim novcima zajedno s bankom prijeti propadanje, ti novci možda nekome u vladi ili u HNB-u ne znače ništa ali ti novci nama znače SVE, ti novci znače Kiari ŽIVOT, apeliram na vladu i HNB da podrže Kiaru, da nam omoguće da do sredstava dođemo, da mom djetetu ne oduzmu šansu za život. Da moje živo dijete ne pokopaju!

Molimo HNB za iznimku da se monitorij s naših računa povuče kako bi sredstva povukli iz Sberbank d.d, da Kiari i njenom životu damo šansu.

Ti novci su neophodni za Kiarino liječenje, a ne samo liječenje nego su neophodni za njen život, nemojte pokopati moje dijete, jer ako nam onemogućite prijenos sredstava ste Kiaru ubili, jer bez istih sredstava Kiara u četvrtom mjesecu ne može nazad u San Francisco nastaviti svoje liječenje, a bez nastavka liječenja je Kiara neće biti sretno i bezbrižno dijete nego dijete koje će nažalost izgubiti bitku za život!”