Prije dva dana Športska zajednica Grada Bjelovara nagradila je najuspješnice sportašice, sportaše i sportske klubove Grada Bjelovara u 2021. godini. Zašto su preskočeni Ramona Pečar koja je dvostruka državna prvakinja i viceprvakinja i Leon Grgić trostruki državni prvak u standardnim, latinsko-američkim plesovima i kombinaciji za 2021.godinu, pitaju se u Plesnom klubu “H-8”. Možda će neki reći da ples nije sport, no Hrvatski plesni savez je član Hrvatskog olimpijskog odbora, pa bi se to svakako trebalo uzeti u obzir. Iz Plesnog kluba “H-8” poslali su sljedeće priopćenje:

Športski plesni klub “H-8” čestita svim nagrađenim sportašima i sportašicama i pojedincima od strane Sportske zajednice Grada Bjelovara za 2021.godinu.

Međutim, također se pridružuje  klubovima koji traže izmjenu Pravilnika sportske zajednice grada Bjelovara o izboru najboljih sportaša, sportašica i sportske ekipe  za dodjelu godišnjih priznanja klubovima i pojedincima, koji još datira, s određenim dopunama od 2010.g. 

Naime, Športski plesni klub “H-8” izražava nezadovoljstvo ovogodišnjem izostavljenjem Ramone Pečar i Leona Grgića među nagrađenima.

Ramona Pečar je dvostruka državna prvakinja i viceprvakinja dok je Leon Grgić trostruki državni prvak u standardnim, latinsko-američkim plesovima i kombinaciji za 2021.godinu.

Leon Grgić je od strane Hrvatskog sportskog plesnog saveza, koji je i član Hrvatskog olimpijskog odbora, proglašen najuspješnijim sportašem u hrvatskoj u mlađoj dobnoj kategoriji.

Pitamo se, što se više može postići od državnog prvaka ili prvakinje na nacionalnom nivou da bi se primilo tj. zaslužilo priznanje u bilo kojem vidu. Iz tih razloga tražimo promjenu Pravilnika”, poručuju iz Plesnog kluba “H-8”.