U predizbornoj kampanji za zadnje lokalne izbore gradonačelnika Grada Čazme Dinko Pirak obećao je izgradnju učeničkog doma u Čazmi.

Tada je predstavljajući ovaj projekt Pirak govorio kako bi to bila višenamjenska ustanova. Za vrijeme trajanja školske godine ona bi služila učenicima kao mjesto stanovanja i praktikuma, a u vrijeme školskih praznika, pretvarala bi se u hostel.

S obzirom na izgradnju novih turističkih sadržaja u sklopu projekta Čazma Natura gradu su potrebni dodatni smještajni kapaciteti.

– To nisu bila prazna obećanja već realan program. Stoga sa zadovoljstvom mogu reći da taj projekt ide u realizaciju i to u dogovoru s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, odnosno županom Marušićem. Samu prijavu za natječaj za sredstva za izrade projektne dokumentacije izradila je Razvojna agencija Čazma, a prijavljuje ga Srednja škola Čazma – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak i dodao kako je u ovom slučaju prijavitelj morala biti Srednja škola Čazma čija osnivačka prava ima Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Nismo mi mogli nastaviti dalje s realizacijom tog projekta u našoj režiji, ali smo dogovorili sa županijom da oni preuzmu projekt kroz Srednju školu Čazma, koja je prijavitelj. Grad će i dalje sudjelovati u projektu do konačnog cilja i izgradnje učeničkog doma u Čazmi – dodao je Pirak.

Učenički dom će prema planovima biti kapaciteta za 30 učenika, a gradit će se u neposrednoj blizini Srednje škole Čazma.
U Gradu se nadaju kako će učenički dom iz drugih gradova i općina privući buduće srednjoškolce da nastave školovanje u Čazmi.