Foto/policijska akademija

Uskok je podignuo optužnicu protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac te još 26 osoba, među kojima se nalazi i bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak.

Naime, USKOK je nakon uhićenja Josipe Rimac u njenom mobitelu pronašao poruke iz kojih je zaključio da je svojim prijateljima i stranačkim kolegama između ostalog pomagala i da polože državni ispit. Bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave tako je napisala da malo pripaze jer brat tadašnje ministrice Gabrijele Žalac polaže državni ispit.

Josipa Rimac pobrinula se i za vozača ministra branitelja Tomu Medveda, jednu zaposlenicu ministarstva poljoprivrede, mlađeg brata šefa Carinske uprave, ali i za sina šefa osiguranja ravnatelja Policijske akademije. Sam tadašnji ravnatelj akademije Dubravko Novak nazvao je Josipu Rimac i zamolio je da mladića na ispitu “ne masakriraju”. Molbu je Josipa Rimac proslijedila, a mladić je jedva prošao na ispitu.

Rimac je navodno urgirala i za jednog vježbenika iz ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je “tek danas dobio literaturu i boji se doći mami doma ako ne položi”. I na njega je trebalo posebno pripaziti. Za njega je Josipu Rimac molio zlatar Paško Dodić, a ona je održala riječ i mladi vježbenik se smio vratiti mami.

Josipa Rimac pobrinula se i za vozača ministra branitelja Tomu Medveda, jednu zaposlenicu ministarstva poljoprivrede, mlađeg brata šefa Carinske uprave, ali i za sina šefa osiguranja ravnatelja Policijske akademije. Sam ravnatelj akademije Dubravko Novak nazvao je Josipu Rimac i zamolio je da mladića na ispitu “ne masakriraju”. Molbu je Josipa Rimac proslijedila, a mladić je jedva prošao na ispitu.