Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u utorak 22. veljače bio je u prvom radnom posjetu u svom mandatu Općini Rovišće. Sa svojim domaćinom načelnikom Općine Rovišće Slavkom Prišćanom i članovima općinskog vijeća obišao je područnu školu u Podgorcima, vidio kako napreduju radovi na energetskoj obnovi škole u Rovišću, te se upoznao s problemima vezanima uz županijske ceste na području Rovišća.

Najavio je sanaciju dijela ceste u Podgorcima koja je trenuto u najlošijem stanju,  a ponovio je još jednom kako stanje u županijskom proračunu nije bajno, ali će se ipak raditi kako na području Rovišća, tako i na području cijele županije.

– Veseli me da trenutni radovi dobro napreduju, a upoznat sam s problemima koje ćemo morati u suradnji s općinom i dalje rješavati u skladu s našim financijskim mogućnostima – kazao je župan Marušić i dodao kako će se zajednička suradnja između Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Rovišće nastaviti i dalje.

Načelnik Slavko Prišćan upoznao je župana Marušića s planovima, a to su izgradnja vrtića i škole u Predavcu i obnova škole u Podgorcima, a posebno je izdvojio loše stanje županijskih cesta na području općine na što su godinama upozoravali bivšeg župana.

– Ostaje nam cesta Predavac – Kakinac za što se nadam da ćemo jedan dio uspjeti riješiti ove godine, možda i zajedničkim sredstvima. Puno tema ima, a imat ćemo još jedan radni sastanak sa županom kako bi razriješili pitanja oko vatrogastva, doma zdravlja i neka druga pitanja i siguran sam da ćemo imati razumjevanja od strane župana. Želimo dobru suradnju i ne sumnjam da će biti tako – zaključio je Prišćan.