U srijedu (23. veljače), s početkom u 17:00 sati, u obnovljenom bjelovarskom Domu kulture je održano tradicionalno proglašenje najboljih sportašica, sportaša i sportskih kolektiva Grada Bjelovara za proteklu, 2021. godinu. Tako se na jednom mjestu našlo sve ono najbolje što bjelovarski sport ima, a, uz same sportašice, sportaše te momčadi manifestaciju su svojim dolaskom uveličali i mnogobrojni gradski, odnosno klupski dužnosnici. Bili su tu: Bjelovarsko-bilogorski župan – gospodin Marko Marušić, predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara – gospodin Željko Maletić, gospodin Milan Mateković – pročelnik upravnog odjela za odgoj obrazovanje i sport te pomoćnik tajnika HOO-a za razvoj lokalnog sporta – gospodin Hrvoje Balen. Svi oni su se prigodnim riječima obratili prisutnom auditoriju i, u svoje osobno, ali i ime svojih klubova te organizacija uputili velike čestitke svim nagrađenim sportašicama, sportašima i sportskim društvima. Priznanja su dodijeljena u mnogim kategorijama – od kadetskih pa sve do seniorskih, dok su pojedinci svojim kućama ponijeli i posebne plakete zahvaljujući svom velikom sportskom doprinosu. U nastavku vam donosimo imena svih nagrađenih te im, ovim putem, u ime Super portala čestitamo. Sigurni smo da će oni i dalje biti predani svom mukotrpnom radu, postizati zapažene uspjehe kojima će promovirati sebe, svoj grad i uveseljavati nas. Naravno, sva zbivanja nastavit ćemo pratiti s ogromnom pozornošću.

SENIORKE POJEDINAČNO:
1. ELA JELIĆ (TKD OMEGA)

2. TATJANA BANJAC (SD BJELOVAR 1874.)

3. IVANA GRGIĆ (STK BJELOVAR)

SENIORI POJEDINAČNO:
1. MIRAN MARIČIĆ (SD BJELOVAR 1874.)
2. KEVIN ČEŠLJAR (TKD FOX)
3. TIBOR JURJEVIĆ (RK BJELOVAR)

SENIORKE EKIPNO:
1. STK BJELOVAR

2. ŽRK BJELOVAR
3. SD BJELOVAR 1874.

SENIORI EKIPNO:
1. SD BJELOVAR 1874.
2. RK BJELOVAR

3. TKD FOX

KADETKINJE POJEDINAČNO:

ISTI BROJ BODOVA IMALE SU CHIARA ILIĆ (TKD OMEGA) I IVA AUŠPERGER (BADMINTON KLUB BJELOVAR). STOGA JE 2. MJESTO PODIJELJENO, DOK JE PRVOPLASIRANA EMA BUGARINOVIĆ (TKD FOX).

KADETKINJE EKIPNO:

1. STK BJELOVAR

2. TKD FOX

3. ŽOK BJELOVAR

KADETI POJEDINAČNO:

1. TIN ĐURANEC (SD BJELOVAR 1874.)

2. PATRIK HAJDUKOVIĆ (TKD FOX)

3. JAN MALOGORSKI (TKD OMEGA)

KADETI EKIPNO:

1. SD BJELOVAR 1874.

2. KK VEDI BJELOVAR

3. TKD FOX

JUNIORKE POJEDINAČNO:

1. ENA DASKIJEVIĆ (TKD OMEGA)

2. INES PIFAR (ŽRK BJELOVAR)

3. KARLA SKUKAN (ŽOK BJELOVAR)

JUNIORKE EKIPNO:

1. STK BJELOVAR

2. TKD OMEGA

3. ŽRK BJELOVAR

JUNIORI POJEDINAČNO:

1. BRUNO GRĐAN (TKD OMEGA)

2. FRAN KAMINSKI (SD BJELOVAR 1874.)

3. MIHOVIL KOZIĆ (RK BJELOVAR)

JUNIORI EKIPNO:

1. SD BJELOVAR 1874.

2. RK BJELOVAR

3. NK BJELOVAR

NAJBOLJI SENIOR BJELOVARSKOG SPORTSKOG SAVEZA GLUHIH I ŠPORTSKE ZAJEDNICE GRADA BJELOVARA JE RUKOMETAŠ BOJAN CRNOJEVIĆ, DOK SU SE TOM TITULOM U EKIPNOJ KONKURENCIJI OKITILI KUGLAČI BJELOVARSKE BILOGORE. ISTO TAKO, NAJBOLJA SENIORKA S INVALIDITETOM JE MARIJETA MAGDIĆ IZ BJELOVARSKOG KUL PONGA, A STRIJELAC DAMIR BOŠNJAK JE NAJBOLJI SENIOR. ON JE ČLAN SD BJELOVAR 1874. IZA NJEGA SU OSTALI ATLETIČARI JOISP SLIVAR I RADOVAN HALAS. OBOJICA IZ BJELOVARSKOG ATLETSKOG KLUBA SOKOL KOJI JE UJEDNO PROGLAŠEN NAJBOLJIM KLUBOM OSOBA S INVALIDITETOM.

TROFEJ ŠPORTSKE ZAJEDNICE:
– ŠAHOVSKI KLUB BJELOVAR
– ZVONIMIR IVEKOVIĆ, atletika


ZLATNA PLAKETA ŠPORTSKE ZAJEDNICE:
– PETAR MAMIĆ, streljaštvo


POSEBNA PRIZNANJA ŠPORTSKE ZAJEDNICE:
– KONJIČKI KLUB VINIA, jahanje
– HANA NOVOSEL, jahanje

Tekst: Filip Mlinar / Foto: Lorenzo Kocijan Pacas