Nadia Bokody, stručnjakinja za veze iz Australije, na svom je Instagramu podijelila objavu u kojoj je objasnila zašto bi žene trebale izbjegavati trajne veze sa suprotnim spolom. Objasnila je: “Brak je seksistička patrijarhalna konstrukcija koja u velikoj mjeri koristi muškarcima, a žene stavlja u nepovoljan položaj.”

Pojasnila je kako oženjeni muškarci zarađuju više i žive dulje kao rezultat neplaćenog obiteljskog rada koji žene za njih obavljaju. Suprotno tome, neudate žene žive duže, zarađuju više i pokazale su veću razinu sreće, dakle, prema istraživanju neudane žene su sretnije.

Istraživanja također pokazuju da što je muškarčev IQ viši, to je vjerojatnije da će se oženiti, dok je za žene suprotno.

Istraživanje pokazuje da žene udvostručuju svoje opterećenje u zajedničkom životu s muškarcem i preuzimaju lavovski dio odgoja djece, čak i kad rade puno radno vrijeme izvan kuće. Kao rezultat, u heteroseksualnim brakovima žene obično zarađuju manje i manje su sklone napretku u karijeri, dok muškarci ubiru blagodati neplaćenog rada žena u njihovom domu, zarađujući više u istom scenariju. Također, možda je slučajnost, a možda i nije, ali trenutni podaci pokazuju da više od 70% razvoda iniciraju žene, prenosi Miss7.