Velimir Grgić je u petak 18. veljače u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma predstavio svoju knjigu Teorije zavjere 21. stoljeća.

Grgić je prvi u Hrvatskoj u svojoj knjizi ponudio  na jednom mjestu  cjelovit pregled i kronologiju fenomena koji su nas doveli do toga da živimo u vremenu kada nijednu informaciju i vijest ne možemo i ne smijemo uzimati – zdravo za gotovo.

U knjizi je obradio teorije zavjere vezane uz ravnozemljaše, Qanon, 5G mrežu, cijepljenje i dakako koronavirus, a o sklonost ljudi da povjeruju u teorije zavjere kaže kako nema veze žive li oni u manjoj sredini ili većoj:

Mislim da ima više s veličinom glave, nego grada u kojem žive, odnosno  neširinom nazora, obrazovanjem i općenito sposobnošću racionalnog prosuđivanja svijeta, ja bih rekao da je to prije svega. Turneja, kako ju ja volim zvati, jer sad gostujem u četvrtom ili petom gradu, se za sada odnosi na male gradove što mi se jako sviđa.

Teorije zavjere su 16  knjiga koju je Grgić napisao i može se reći da je najuspješnija od svih, a pisao je gotovo o svemu glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi. Zašto se odlučio na teorije zavjere o kojima je do sada pisao u samo jednom poglavlju knjige Hrvatski gen je rekao:

– Izdavač i ja smo prije dvije i pol godine pustili virus van koji se zove Covid -19…..hehehe…tako volimo reći da smo pustili virus da se bolje proda knjiga. Mi smo, ja i izdavač Neven Kepeski pričali o tome kako bi trebao objaviti knjigu o teorijama zavjere jer je to nešto čime se hobistički bavim već 20 godina, a brojke pokazuju da je to tema koja dobro ide. Onda nekako, konačno se poklopilo kad je došla pandemija i kad su teorije zavjere potpuno osvojile mainstraem, došlo je naših pet minuta. Ispostavilo se da smo bili u pravu jer je knjiga ekspresno rasprodana i postala hit. Znači da ta tema ljude itekako zanima – rekao je Grgić.