Na Regionalnom natjecanju u stolnom tenisu koje je održano u subotu u stolnoteniskoj dvorani sportskog centra Viroexpo u Virovitici, nastupila su djeca u tri uzrasne kategorije iz Bjelovara, Pitomače i Virovitice.

Pobjednici turnira 2010. godište i mlađi su Petar Čajkulić iz Pitomače i Klara Končar iz Bjelovara, pobjednici 2007. godište i mlađi Teo Lorenzo Radović iz Virovitice te Lana Špoljar iz Bjelovara, dok su pobjednici 2004. godište i mlađi Marko Pajić iz Bjelovara i Nina Virovac iz Pitomače.

Pobjednici idu na državnu završnicu

Svi pobjednici plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u srpnju u Splitu. Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti. Primjerice Coca–Cola u Hrvatskoj i ove godine podržava nastojanja Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Zero Waste – Budi dio Igre – Čuvajmo naš planet.

U sklopu kampanje organizirat će se 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca.

Otvorene su prijave

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca–Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.