24.8 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Uz Horvata osumnjičen i državni tajnik Velimir Žunac! Evo za što ih konkretno Uskok tereti 

Nove vijesti

Kako neslužbeno doznaje Jutarmji list, USKOK sumnjiči ministra Darka Horvata da je 2018. godine, u svojstvu ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta tražio od svoje pomoćnice Ane Mandac da bespovratna sredstva iz programa “Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina” za tu godinu, pogoduje određenim osobama.

Tereti ga se da je tražio da se sredstva dodijele osobama za koje je osobno bio zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega tražili Tomislav Tolušić, a također od same Mandac i državni tajnici Velimir Žunec i Katica Mišković te aktualni potpredsjenik Vlade Boris Milošević. Radilo se o gospodarskim subjektima koji na to nisu imali pravo, što su, tvrdi USKOK, Horvat i Mandac znali, jer su ih na to upozoravale i stručne službe, a s čime su oni upoznali spomenute osobe koje su to od njih zahtijevale.

No, sredstva su im u konačnici ipak odobrena, čime je državni proračun, prema optužbi, oštećen za više od 2,6 milijuna kuna.

Ovim dijelom istrage, neslužbeno doznaje Jutarmji list , nije obuhvaćen ministar Josip Aladrović, ali ga je USKOK ipak obuhvatio istragom zbog dva nezakonita zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, također 2018. godine, kada je Aladrović bio na čelu HZMO-a.

Aladrović je, kako ga se sumnjiči, nezakonito zaposlio jednu osobu na traženje Darka Horvata i uz posredovanje Ane Mandac, dok je drugu osobu zaposlio pritom joj pogodujući, na zahtjev Ane Mandac.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika