13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Odlična vijest: trgovački lanci snižavaju cijene i prije stupanja Vladine mjere na snagu!

Nove vijesti

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona, i to mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade RH o smanjenju PDV-a, objavili su.

Kako ističu iz ovog trgovačkog lanca, ovim potezom još jednom dokazuju da su im kupci, uz zaposlenike, na prvom mjestu te ne čudi zato da je upravo ovaj trgovački lanac još jednom odlučio prvi sniziti cijene određenih kategorija proizvoda ususret Vladinoj odluci kako bi dao svoj doprinos rasterećenju budžeta hrvatskih građana, piše Poslovni dnevnik.

Nakon Lidlove najave, nije trebalo dugo čekati na odgovor konkurencije. Najbrži je bio Konzum.

Investicijom vrijednom više od 10 milijuna kuna Konzum će omogućiti građanima kupnju više od tisuću artikala po nižim cijenama i prije stupanja na snagu odluke Vlade o smanjenju PDV-a, najavljeno je iz Konzuma, javlja Poslovni dnevnik.

Konzum će već od ponedjeljka 21. veljače 2022. sniziti cijene preko tisuću artikala iz kategorija voća i povrća, mesa i ribe, jaja, jestivih ulja i masti, maslaca i margarina, dječje hrane, higijenskih uložaka i tampona. Kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji će sniziti cijene u skladu s odlukom Vlade o smanjenju PDV-a i prije nego što ona 1. travnja stupi na snagu, Konzum će tom investicijom vrijednom više od 10 milijuna kuna značajno pomoći kupcima da smanje troškove u kućnom budžetu.

„Podržavamo odluku Vlade Republike Hrvatske i kao vodeći trgovački lanac sniženjem cijena i prije službene promjene stope PDV-a dajemo svoj doprinos povećanju kupovne moći naših sugrađana. Zadovoljstvo kupaca naš je prioritet te smo se stoga i na ovaj potez odlučili kako bismo im izašli ususret u ovom valu poskupljenja. Tako će kupci u više od 600 Konzumovih prodavaonica diljem Hrvatske i prije stupanja na snagu Vladine odluke o smanjenju PDV-a moći pronaći više od tisuću proizvoda po pristupačnijim cijenama“, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Od ponedjeljka 21. veljače na Konzumovim će policama više od 1.000 artikala biti dostupno po nižim cijenama, formiranima u skladu s najavljenim Vladinim poreznim rasterećenjem, odnosno smanjenjem PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, s 25 na 5 posto na maslac i margarin te s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone.

Snižavanjem cijena i prije nego što odluka Vlade Republike Hrvatske stupi na snagu Konzum je ponovno pokazao svoja trajna nastojanja da proizvode sa svojih polica učini kupcima što dostupnijima te im ponudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Uz sniženje cijena više od 1.000 artikala, i dalje će jednom mjesečno umirovljenicima osiguravati popust od 10 posto na ukupan iznos kupnje, a svi će korisnici MultiPlusCard kartice prilikom svake kupnje i dalje ostvariti brojne pogodnosti i popuste, prenosi Poslovni dnevnik.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika