Foto/Prigorski.hr

Jučer je u Bjelovaru na temu ponovnog ujedinjenja HSS-a održan sastanak i druženje predsjednika nekoliko stranaka koje nose HSS u svom nazivu.
Kako su objavili na Facebook profilu HSS-a Hrvatske druženje je proteklo vrlo ugodno i za očekivati je da će idući koraci biti još ugodniji.

– Ovaj sastanak je održan dobronamjerno i u vjeri jačanja Hrvatske seljačke stranke i povrata na stare staze i zauzimanja mjesta ove političke stranke tamo gdje pripada – kazao nam je Stanko Grčić iz HSS-a braće Radić, jedan od sudionika ovog sastanka.

Na ovom prvom sastanku bile su četiri HSS-ove stranke i ovo je bio prvi korak ka ujedinjenju.

Grčić je mišljenja da će se razgovorima oko ujedinjenja priključiti svatko tko je dobronamjeran i vjeruje u Hrvatsku seljačku stranku i njenu politiku.

– U ovom slučaju se radilo o prvom razgovoru koji je imao cilj ojačati Hrvatsku seljačku stranku. Sastanak nije bio s ciljem razračunavanja već je bio u dobroj vjeri i nadi – dodao je Grčić.

Sudionici sastanka svjesni su da su pojedinačno na političkoj sceni slabi. Mišljenja su i da se svi oni u političkom djelovanju vode politikom braće Radić te da im je to zajedničko, ali i isto tako da su nekada svi zajedno mogli surađivati, pa zašto ne bi ponovno.

– Nije ništa dogovoreno već je to početak druženja koji ima za cilj vratiti HSS-u rejting, zajedništvo i slogu – kazao je Grčić.

U grupi zajedništva na sastanku nikog nije bilo iz Demokratskog HSS-a koji je nakon lokalnih izbora najjača stranka s predznakom “seljačka” u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na pitanje hoće li uputiti i poziv Demokratskom HSS-u na razgovore oko ujedinjenja Grčić je kazao da ne zna i da to nije bila tema sastanka.

– Demokratski HSS se pokazao izuzetno dobar i organiziran kao uspješna HSS-ova opcija koja je izašla iz matičnog HSS-a kao i moj HSS braće Radić. Stvaranjem uvjeta i kad se ti uvjeti poklope vjerojatno će i oni promišljati kako da se stvori zajedništvo i da se HSS vrati onoj snazi i rejtingu koji je stranka imala – rekao je Grčić.