Kako smo već objavili u Bjelovaru su sastanak oko ujedinjenja održali Hrvatska seljačka stranka i predstavnici HSS-a Braće Radić, Hrvatske demokratske seljačke stranke, Nezavisnih seljaka Hrvatske, ali nije bilo Demokratskog HSS-a, stranke koja u svom nazivu ima predznak “seljačka” i nakon lokalnih izbora je najjača seljačka stranka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– Mi nismo bili pozvani iz osnovnog razloga, jer ih je strah nas zvati. Naš stav je jasan, mi kad smo bili u HSS-u glavni odbor je isključio sadašnjeg predsjednika HSS-a. Po nama ni ta skupština nije legalna, dobio je nekakav papir u Ministarstvu uprave od nekakvog službenika. Smatramo da je to sve na jednim nezdravim nogama i oni shvaćaju da s nama tako ne mogu razgovarati – kazao je predsjednik Demokratskog HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Beljan.

Beljan smatra i da je ekipa koja se jučer okupila na razgovoru u Bjelovaru, loša ekipa, a imao je i poruku za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Darka Knežića.

– Bježi od njihove propale i loše politike što dalje. Pri bijegu sjeti se filma ” Ne okreći se, sine ” – dodao je Beljan.