-2.9 C
Bjelovar
Nedjelja, 3 prosinca, 2023
spot_img

Kamo nakon osnovne škole 2022.? – HZZ s partnerima napravio filmić koji bi trebao pomoći osnovcima u odabiru budućeg zanimanja

Nove vijesti

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri svake godine održavaju „Dan profesionalnog usmjeravanja“ kako bi učenicima osnovnih škola približili obrazovne programe srednjih škola i ukazali im na potrebe tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.

U prošlom polugodištu ove školske godine osmim razredima osnovnih škola održane su radionice „Upoznaj sebe – odaberi srednju školu“ kako bi učenici osvijestili svoje interese i sposobnosti te kako bi ih se potaknulo da pravovremeno počnu razmišljati o odabiru budućeg zanimanja. Radionicom je obuhvaćeno 47 osmih razreda osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije, odnosno 275 učenika. 

Nastavno na radionice Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri kreirali su filmić koji pomaže učenicima u odabiru budućeg zanimanja, uz pomoć naših partnera suradnika Fizikalne terapije Kljajić, Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Logopedskog kabineta Demosten, Ljekarne Bjelovar te Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj je upoznati učenike s mogućnostima raznih zanimanja u zdravstvenom području koje je u današnje doba svjetske pandemije od velike važnosti. Ovo je drugi filmić kreiran od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje sa svrhom profesionalnog informiranja i savjetovanja učenika osnovnih škola.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika