20.6 C
Bjelovar
Četvrtak, 21 rujna, 2023
spot_img

Čazmanske Komunalije rade na izmjeni dotrajale vodovodne i plinske mreže po principu “Svaki mjesec ulica jedna!”

Nove vijesti

Ove relativno tople zime u Komunalijama u Čazmi radi se “punom parom”.

U siječnju su dovršeni radovi u Ulici Kralja Zvonimira, a ovih dana završeni su i u ulici Grge Jankesa.

Zamijenjeno je 260 m vodovodne cijevi Ø110 mm, 2 hidranta, potrebni ventile i 24 priključka.

Plinska mreža Ø63 mm je također zamijenjeno u dužini 260 m s 25 priključaka. U odnosu na Zvonimirovu ulicu zamijenjen je i problematični dio kanalizacije u dužini 30 m s jednim priključkom.

Ukupna investicija ove rekonstrukcije ulice iznosi 550 tisuća kuna od čega su Hrvatske vode sufinancirale sa 150 tisuća kuna, a ostali dio investicije pokrile su Komunalije.

– Zbog odličnih odnosa nas sa Hrvatskim vodama, te mlade kvalitetne operative, plan rekonstrukcije ulica ide po planu, pa će tako nakon ove dvije ulice u ožujku započeti radovi u Ulici Bana Jelačića, a u travnju u svibnju su u planu Voćaraska ulica i odvojci u Voćarskoj – rekao je direktor Komunalija Ivan Beljan.

Ukupna investicija ove rekonstrukcije iznosit će preko 2 milijuna kuna. S Hrvatskim vodama potpisan je prošog tjedna ugovor za Voćarsku ulicu i za završetak ulica K.Zvonimira, G.Jankesa i bana Jelačića.

Ove rekonstrukcije su preduvjet nastavku malih gubitaka u mrežama, lakšem radu distributera, te daljnjeg komunalnog uređenja navedenih ulica.

– Nebitno o lošim odlukama Vlade što se tiče okrupljavanja vodopskrbnih poduzeća, mi ćemo maksimalno profesionalno odraditi dogovorene planove rekonstrukcije i imati preko 95 % nove vodoopskrbne i plinske mreže na području Čazme. Osim navedenih gradilišta započeli smo pred godinu dana rekonstrukciju 500 priključaka vode u Ivanić Gradu i Kloštru. Plan je završiti ovaj posao s dvije montažerske ekipe do srpnja ove godine – kazao je Beljan.

 Što se tiče novih priključaka plina i vode na području distribucije Komunalija priključak se ne čeka duže od dva tjedna, a kod hitnih slučaja nestanka vode u bunaru izlaze na priključenje u roku dva dana.

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika