Kako često s ponosom ističu članovi HSS-a njihov  slogan star je više od stoljeća, a glasi „Vjera u Boga i seljačka sloga!“. U ovoj stranci već godinama svega ima samo nema sloge i zajedništva.

S godinama su izgubili svoju temeljnu politiku te postali udavača za fotelje i funkcije prema potrebi malo HDZ-u, malo SDP-u. Godinama se stranka osipala i po broju članova, neki su sami izlazili, dok su neki bili izbačeni.

Skoro svakim osipanjem stvarale su se i nove seljačke stranke koje su se klele u Radićevu politiku. Pitanje je što bi danas Radić kazao da vidi kako neki pojedinci njegovu politiku i ostavštinu tumače i predstavljaju pred biračima, te što su napravili od Hrvatske seljačke stranke.

Danas je HSS na svojoj Facebook stranici objavio kako su počeli pregovori oko ujedinjenja pet stranaka koje nose HSS u svom nazivu. Ovi važni razgovori, baš su počeli u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Zanimljivo je kako u grupi zajedništva nema nikog iz Demokratskog HSS-a koji je nakon lokalnih izbora najjača stranka sa znakom seljačka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

U Facebook objavi stoji:

POČELI PREGOVORI OKO UJEDINJENJA!

Kažu da je prvi korak uvijek najteži. Kako je druženje predsjednika 5 stranaka koje nose HSS u svom nazivu protekao vrlo ugodno, za očekivati je da će idući koraci biti još ugodniji.

Hvala bivšem županu i saborskom zastupniku HSS-a Miroslavu Čačiji na gostoprimstvu i predsjedniku ŽO Bjelovarsko bilogorske organizacije Darku Knežiću na organizaciji.

Uskoro slijede novi koraci prema krajnjem cilju svih nas – prema ujedinjenju i povratku svih naših ljudi u matičnu stranku, u naš HSS.