U subotu 12. veljače u Sisku održano je prvenstvo RH u standardnim plesovima i bodovni turnir.

Natjecalo se  190 natjecatelja iz 16 klubova a među natjecateljima bilo je i 19 natjecatelja iz ŠPK H-8 i to u pojedinačnoj kategoriji: Lana Pogledić, Marta Novaković, Jana Polak, Matea Prskalo, Hana Birač, Erika Kiđemet, Tia Ivana Palata, Leon Grgić, Ramona Pečar, Lana Novak, Lara Novak, Ameli Koščak Vukobrat, Sara Haistor, Mateja Kolarić te u paru Borna Kovačević-Petra Filipan.

Na državnom prvenstvu Ramona Pečar (osnovci) potvrdila je na prvom natjecanju visoku formu i u velikoj pojedinačnoj konkurenciji od 13 natjecatelja. U finalu je bila prva i osvojila titulu državne prvakinje u kategoriji ,,osnovci,, što je pošlo  za rukom i Leonu Grgiću koji je osvojio prvo mjesto i postao državni prvak u starosnoj kategoriji ,,mlađa mladež“.

Do njih s najboljim plasmanom su Ameli Koščak Vukobrat i Sara Haistor koje su   osvojile visoka mjesta, Ameli 6.( od 17 natjecatelja)  a Sara 5. mjesto (od 26 natjecatelja). Ostali natjecatelji ostvarili su dobre rezultate s nižim plasmanima. Plesni par Borna Kovačević-Petra Filipan osvojili su u finalu 5.mjesto.

Na bodovnom turniru do zlatne i srebrne medalje došle su i Hana Birać, a Lana Pogledić do 2 zlatne. Ameli Koščak Vukobrat osvojila je 1 brončanu medalju, Sara Haistor 1 brončanu  i 1 srebrnu, Mateja Kolarić 1 brončanu. Ostali su imali dobre plasmane i kvalitetnu izvedbu.

Glavni strateg i predsjednik kluba Dragutin Hubak zadovoljan je postignutim rezultatima.

Slijedeće natjecanje je u Ivancu 12. Ožujka, a zatim u Bjelovaru ,,TROFEJ GRADA Bjelovara,, 23. travnja za koji je krenula priprema.