Foto/Facebook, Any Torma

Nekoliko stabala u nizu koje su 30-ak godina krasile ulicu Ante Starčevića u Bjelovaru doživjela su tužnu sudbinu, posječena su. Ove scene rastužile su brojne građane Grada Bjelovara koji se u Facebook grupi MOJ BJELOVAR-MOJ ZAVIČAJ pitaju tko je stabla porušio i zašto? Nije li postojao način da stabla ostanu i da se projekt aglomeracije prilagodio njima?

Po ovom pitanju se u grupi oglasio i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji je i sam ostao u čudu da su ta stabla porušena te je po toj temi sazvao sastanak sutra ujutro. Kako je obećao Brajdić nova stabla će biti posađena ali ostaje žaljenje što je došlo do rušenja starih. Brajdić je u svojoj objavi napisao;

“I mene to jako zanima i zato sam sazvao sastanak za sutra ujutro i stopirao radove. Projektant Domagoj Bubrig je projektirao prije cca 7 g. kanalizaciju tuda jer i stara kanalizacija tuda prolazi. Vodne usluge su naručitelji radova u sklopu aglomeracije pa kako se radi o EU projektu ne znam hoću li moći sada išta napraviti, a da se ne mijenja glavni projekt što na žalost neće biti vremena zbog EU rokova. Ima u troškovniku predviđeno 1500 kuna po jednoj novoj sadnici i bit će posađen isti broj stabala. No, i meni je žao jer su ovo 30-godišnja stabla i pokušat ću sve da se ne ruše. No, kažem ne znam hoću li uspjeti u tome. Pokušao je Matija, izvođač radova iz Kominga bagerom iščupati stablo da se ne ruši nego se opet vrati, međutim korijenje je predebelo i nije mogao izvesti. Meni je to isto strašno kako se prije nije o tome razmišljalo”- napisao je Brajdić.