U subotu (12. veljače), s početkom u 16 sati, na svom igralištu „Domagoj Novak“ u Novoj Rači s četverotjednim pripremama za drugi dio sezone 2021./2022. krenuli su nogometaši Bjelovarsko-bilogorskog županijskog prvoligaša Trnskog. Na prvoj prozivci trenera Denisa Nađa našla su se 23 člana ove ambiciozne momčadi koja želi nastaviti borbu za sam vrh ukupnog poretka, odnosno, prema Nađevim riječima najmanje ostvariti plasman između treće i pete ligaške pozicije. Nađ na raspolaganju sveukupno ima 27 igrača što je jedan respektabilan broj, a ostatak družine priključit će se naknadno, već na idućem treningu, poslije odrađivanja nekolicine svojih privatnih obveza. Račanci će, i u budućem razdoblju biti skup mladosti i iskustva te u njihovom rosteru neće biti nikakvih igračkih promjena. Njihovu svlačionicu nije napustio nitko, a sasvim sigurno, njihovo najveće pojačanje bit će povratak Bernarda Pratljačića nakon teške ozljede.
Predsjedničku funkciju nastavlja obnašati gospodin Željko Ćurić, a prilikom okupljanja istaknuto je da je želja NK Trnski i dalje nastaviti pružati partije na jednoj visokoj razini, partije koje će i dalje uveseljavati njihove navijače, i to, kako je to već postalo uobičajeno u Nađevoj eri prvenstveno sa domaćim trupama. U klubu su sigurni kako će takav pristup biti plodonosan te kako će svi račanski ljubitelji nogometa i u budućnosti imati mnogo razloga za veselje. Treninzi će se odvijati na travnjaku te u teretani. Bit će tehničko-taktičke, odnosno fizičke prirode, a pripremno razdoblje će Račancima donijeti pet prijateljskih dvoboja.
Prvi u nizu bit će protiv sastava Poleta iz Narte (20. veljače – nedjelja; mjesto odigravanja bit će određeno naknadno, dogovorom dvaju trenera), dok će Nađevi puleni još zaigrati protiv nogometaša predavačkog Dinama (26. veljače; subota – umjetna trava Gradskog stadiona u Bjelovaru). 2. ožujak (srijeda) će im donijeti susret protiv NK Prugovac (također dogovor trenera o mjestu odigravanja), da bi potom u subotu (5. ožujka) igrali protiv momčadi Kapele na još uvijek neutvrđenoj lokaciji. Lokacija odigravanja još uvijek nije utvrđena niti za zaključnu prijateljsku utakmicu županijskog prvoligaša iz Nove Rače koju će on igrati protiv Skoka iz Novih Skucana u srijedu (9. ožujka), a početak prvenstvenih obveza zakazan je za subotu (12. ožujka). Tada će NK Trnski Nova Rača odmjeriti snage s igračima Brestovca na domaćem travnjaku. Naravno, nadamo se kako će epidemiološka situacija biti povoljna, kako će sve teći prema planu i programu te kako će navijači, zbog kojih se naposljetku nogomet i igra moći uživati na županijskim igralištima, odnosno iz sveg glasa bodriti svoje omiljene klubove.
−Prvenstvo nam starta 12. ožujka pa smo se stoga odlučili u pripreme na otvorenom krenuti mjesec dana ranije. Treninge u teretani odrađujemo već unazad tri tjedna, i to kod gospodina Feđe Medaka u bjelovarskom Foxu. Dakle, već prije izlaska na otvoreno odradili smo neke predradnje te sam za sada izrazito zadovoljan zalaganjem svojih momaka. Nadalje, odigrat ćemo pet pripremnih susreta, a naglasit ću kako je za nas najveće pojačanje činjenica što smo svi ostali na okupu te to što nam se oporavila nekolicina ozlijeđenih nogometaša poput: Pratljačića, Vlahovića i Despetovića. Atmosfera u momčadi je odlična, ali mi nemamo neki imperativ. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pružati svoj maksimum pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti. Mišljenja sam da, ukoliko sve bude u redu možemo biti u borbi za vodeća mjesta ljestvice – kratko je te sasvim jasno sve izrekao Denis Nađ, trener NK Trnski Nova Rača nakon prvog treninga u nastavku sezone. (Filip Mlinar)