Foto: zvono.eu

Zgrada Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područnog ureda Bjelovar ide u energetsku obnovu potvrdila je to na svojoj sjednici Vlada RH.

Zgrada “Mirovinskog” u Bjelovaru u suvlasništvu je Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Bjelovarsko-bilogorske županije, a od izgradnje u nju nije bilo većih ulaganja osim prije desetak godina u zamjenu vanjske stolarije.

Ukupna vrijednost energetske obnove je 9,2 milijuna kuna, a obnovit će se vanjska ovojnica objekta, tj. svi fasadni slojevi i krov čime će se otkloniti posljedice postojećih oštećenja te će se osigurati znatna ušteda energenata. Također će se u potpunosti zamijeniti, odnosno dograditi postojeći instalacijski sustavi, izvršiti arhitektonske prilagodbe prostora, ugraditi dizalo do svih etaža, ukloniti arhitektonsko–urbanističke barijere te obnoviti svi završni slojevi interijera. Nakon obavljenih radova, cjelokupni prostor opremit će se novim namještajem i opremom.

Radove koji se odnose na unutarnje uređenje poslovnog prostora koji je u suvlasništvu HZMO-a, u cijelosti će financirati HZMO, a troškove koji se odnose na obnovu vanjske ovojnice, zajednički će sufinancirati HZMO i Bjelovarsko-bilogorska županija, u skladu sa suvlasničkim omjerima (HZMO 70,66%, a Bjelovarsko-bilogorska županija 29,34%).

Radove će izvoditi tvrtka JUKIĆ-DAM d.o.o. iz Otoka.