13.7 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
spot_img

Sklonište za životinje u Severinu vodi brigu o napuštenim psima – do sada udomljeno 120 pasa

Nove vijesti

Na temelju Javne nabave, koju je proveo Grad Bjelovar, Veterinarska stanica Bjelovar dobila je posao vezano uz zbrinjavanje pasa lutalica na bjelovarskom području. Sklonište za životinje nalazi se u Severinu, a trenutačno zbrinjava 109 pasa. Uređeno je prema svim pravilima te osim pasa s područja Bjelovara, zbrinjava i pse iz devet općina.

– Proveli smo javnu nabavu za četverogodišnji ugovor vrijedan 2 milijuna kuna, a prvi pas s područja Grada Bjelovara je udomljen u svibnju prošle godine. Želim pohvaliti 45 zaposlenih Veterinarske stanice Bjelovara koja ima sjedište u Gradu Bjelovaru i sve svoje doprinose plaća gradu što nam je jako bitno. 45 zaposlenih nije malo s obzirom da se u najvećoj mjeri radi o diplomiranim veterinarima. Znamo da je u poljoprivredi vrlo teška situacija i na ovaj način je Grad Bjelovar pružio ruku suradnje Veterinarskoj stanici i drago mi je što su prošli na javnoj nabavi i zato što se na adekvatan način mogu brinuti o životinjama – rekao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Voditelj Skloništa za životinje Ante Ćorić i zamjenik gradonačelnika Bjelovara Igor Brajdić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

U Hrvatskoj ima 32 registrirana skloništa za životinje, a sklonište u Severinu je jedno od ljepših prema riječima inspektora koji su ga pregledali prije otvaranja rekao je  voditelj Skloništa Ante Ćorić. Samo sklonište ima kapacitet za oko 180 pasa, a u nešto više od godinu dana rada udomljeno je 120 pasa. Ćorić je dodao kao s Gradom Bjelovarom imaju odličnu suradnju što se ne može reći za sve općine.

– Uglavnom lokalne samouprave doživljavaju da se tu okreće ogroman novac i na taj način se najviše razgovara, da ih sad ne spominjem, ali ima nešto takvih općina ali nikako ne mogu shvatiti da je lokalna samouprava određen servis građanima, pa prema tome mora voditi brigu, kao što vodi brigu o djeci, školi, vrtićima, raznim udrugama, tako ima obvezu i voditi računa o zbrinjavanju napuštenih pasa – kaže Ćorić koji je ujedno pozvao sve koji žele udomiti psa da slobodno dođu u Sklonište za životinje u Severinu i odaberu psa koji im se sviđa. Procedura je brza, a svi psi koji se udomljuju su zdravi, očišćeni od parazita te kastrirani.

Foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika