9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

HSLS-ov Leo Valentić predložio mjeru za privlačenje mladih obitelji u Općinu Štefanje

Nove vijesti

Vođen željom da se mlade obitelji doseljavaju, a ne odlaze iz Općine Štefanje HSLS-ov vijećnik u vijeću Općine Štefanje Leo Valentić predložio je čelnim ljudima općine model za financijsku potporu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji.

– Predložio sam da se sufinancira kredit mladim obiteljima koje bi se željele preseliti na područje naše općine. Samim time bi na neki način smanjili troškove mladim obiteljima i olakšali im financijsko stanje te im pomogli – kazao je Valentić.

Prema prijedlogu radilo bi se o sufinanciranju stambenog kredita u maksimalnom iznosu od 600,00 kn mjesečno. Općina bi sufinancirala kredit 5 godina.
Valentić je mišljenja da bi ovo bila i više nego dobra pomoć onima koji bi došli živjeti u općinu Štefanje. Isto tako mišljenja je da ova mjera ne bi bila veliki trošak za općinski proračun.

– Mislim da se ne bi u proračunu nigdje trebali rezati troškovi jer se radi o 600 kuna mjesečno. Kada se to razvuče na pet godina koliko traje sufinanciranje dobijemo visinu sufinanciranja od 36.000,00 kuna. To nije neki jako veliki iznos zbog kojeg bi trebali neke troškove rezati – pojasnio je Valentić.

Za sada je svoj prijedlog Valentić predložio načelniku Općine Štefanje Silvestru Štefoviću, a na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća u planu je i da ga predstavi vijećnicima.

– Smatram da je to dobar prijedlog, pa me zanima i mišljenje ostalih kolega vijećnika – zaključio je Valentić.

Ostaje nam za vidjeti hoće li načelnik Općine Štefanje Silvestar Štefović i Općinski vijećnici prepoznati ovu hvalevrijednu ideju.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika