Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar poziva sve koji se bave fotografijom, amatere i profesionalce da se do 30. travnja 2022. prijave na fotografski natječaj “Bilo Bilogore – srce Bjelovara” – za izbor najljepših fotografija s područja koje pokriva rad Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar – grad Bjelovar i devet općina: Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Velika Pisanica, Šandrovac, Veliki Grđevac, Nova Rača.

– Ovim natječajem želimo potaknuti fotografe da prikažu kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju našeg bjelovarsko-bilogorskog kraja, priču ili autentičan doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje. Želja nam je da fotografi prilikom stvaranja razmišljaju o detaljima i zanimljivostima te kroz fotografije ojačaju identitet i brend naše destinacije. Najuspješnije tri fotografije odabrat će stručni žiri, a birat će se i najuspješnija fotografija na društvenim mrežama te će sve one biti nagrađene. Nagrađene i druge izabrane, odnosno najuspješnije fotografije, bit će izložene na prigodnoj izložbi te korištene za tisak novih razglednica i promotivnih materijala – pojasnila je direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.
Same predispozicije za slanje fotografija su njihova visoka kvaliteta snimanja te da su nastale u periodu od 2020. do 2022. godine. Teme mogu biti: aktivan boravak u prirodi, manifestacije, kulturno-povijesne znamenitosti, tradicija, ruralni motivi, eno gastro motivi i doživljaji te sve ono što autor misli kako na najbolji način prikazuje naš bjelovarsko-bilogorski kraj. Svaki autor može poslati do najviše pet fotografija zajedno s popratnom dokumentacijom na mail adresu: info-tzbb@gmail.com. Svi detalji i upute nalaze se na internetskim stranicama http://turizam-bilogorabjelovar.com.hr/.