Malonogometaši Bjelovara poslije zimske stanke nastavili svoj put u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi Zapad. Izabranici trenera Željka Ostrmana su gostovali u Novom Marofu gdje ih je dočekao uvijek neugodni istoimeni domaćin kojeg su oni, nakon, prema očekivanjima velike borbe u uzavreloj atmosferi tamošnje dvorane uspjeli savladati krajnjim ishodom 1:2. Oba zgoditka za Bjelovarčane djelo su odličnog Ante Pavličevića koji, obzirom da je prvi postigao rijetko viđenim škaricama, a drugi iz solo akcije u kojoj je protivničkog vratara „povaljao“ po parketu te loptu samo gurnuo u praznu mrežu s punim pravom zavrjeđuje epitet igrača utakmice.

Nadalje, ovaj je uspjeh mladim, borbenim članovima MNK Bjelovar donio učvršćivanje pozicije u samoj sredini ukupnog poretka. Bjelovarski je drugoligaš petoplasiran u ovom malonogometnom društvu sa svega tri boda manje od vodećih. Dakle, sasvim je jasno kako će ovo biti jedan dodatan poticaj za nastavak predanog rada Ostrmana i njegovih snaga u nastavku sezone, a već idućeg vikenda otisnut će se na još jedno gostovanje. Ovog će puta zaigrati protiv HMNK Rijeka te nam preostaje vidjeti mogu li produžiti svoj fenomenalan niz od pet uzastopnih susreta bez poraza. Za kraj ovog kratkog izlaganja o 40 izrazito teških, nadasve napetih malonogometnih minuta u Novom Marofu pročitajte što nam je bjelovarski strateg rekao u svojoj izjavi.

–Bio je ovo, kako smo i očekivali jako težak ispit za nas. Nasreću, uspješno smo ga položili i na ovaj se način odmaknuli od Novomarofljana na sigurnu bodovnu razdaljinu. Uz to, približili smo se ligaškim predvodnicima pa se sada s punim pravom možemo nadati daljnjem napredovanju na ljestvici. Pohvalio bih sve svoje igrače, a posebice Pavličevića koji je pružio još jednu maestralnu partiju u dresu našeg kluba. Jedina mala mrlja u svemu ovom jest crveni karton Ante Starčevića koji neće konkurirati za dvoboj u Rijeci. Ipak, bez obzira na to, a i činjenicu da se riječki drugoligaš pojačao nekolicinom prvoligaških malonogometaša mi tamo idemo odigrati najbolje što možemo. Nadam se da ćemo u tome uspjeti i iznova razveseliti sebe te svoje vjerne navijače – biranim je riječima govorio Željko Ostrman, trener MNK Bjelovar poslije super vrijednog troboda u Novom Marofu.(Filip Mlinar)