Proteklog vikenda održan je 2. Delta Winter Rally Show Čazma 2022 na kojem je nastupilo 28 posada, a uspješno ga je završilo njih 17. Pobjedu je odnijela slovenska posada Peljhan – Čar, dok je najbolja hrvatska posada Danijel Vojvodić – Lana Sutlović zauzela 2. mjesto sa zaostatkom od 1:02,8.

– Oduševljen sam i svaki put kad je bio organiziran čazmanski reli, 2007., 2008., 2009., 2014.,  2020. i sada 2022. sam nastupio jer je staza fenomenalna. Ovakve staze u, ne samo Hrvatskoj, nego u ovom dijelu Europe nema. Toliko fini makadam, izrazito brz zahtjevan za posadu, vozača, suvozača, uigranost, stvarno fenomenalno – nije nakon relija sakrivao oduševljenje čazmanskim relijem Danijel Vojvodić.

Na reliju su nastupile i legende hrvatskog automobilizma Tihomir Filipović i Niko Pulić, koji je na reliju najavio i oproštaj od aktivnog sudjelovanja u ovom sportu na ovogodišnjem WRC-u u Hrvatskoj.

– Ove godine je 40 godina kako se bavim ovim sportom i hoću u 4. mjesecu s WRC-om, prvenstvom svijeta završiti svoju karijeru što se tiče nekog službenog natjecanja i bodovanja. Mislim da je dosta. Tu je i 60 godina dogodine, treba se posvetiti mladima – rekao je Pulić i dodao kako to ne znači da neće nikad više nastupiti na show utrkama kao što je ova u Čazmi za koju nije birao riječi hvale.

– Volim makadam i super je što su ovako dugi brzinci. Rijetko gdje možete naći da budu tako kilometarski dugi, a da ima svega, uzbrdica, nizbrdica, velikih zavoja, dugačkih zavoja, leda, baš predivno. Jedna ozbiljna staza i dosta zahtjevna s obzirom da ima puno promjena u samo desetak kilometara – rekao je Pulić koji je reli završio na 7. mjestu.

Delta Winter Rally Show Čazma 2022 je još jednom dokazao da je jedna od najgledanijih reli utrka u Hrvatskoj ovog ranga i ponovno je pobudila veliki interes ljubitelja ovog sporta koji je tijekom vikenda privukao nekoliko tisuća gledatelja, a i popunio gotovo sve smještajne kapacitete u čazmanskom kraju.

Rezultate 2. Delta Winter Rally Showa Čazma 2022 možete pogledati OVDJE!

Foto: Davor Kirin