9.8 C
Bjelovar
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
spot_img

Sjećanje na heroje stradale u Kusonjama ’91.

Nove vijesti

Prošlo je 30 godina otkako su pronađena tijela mučki ubijenih hrvatskih branitelja u Kusonjama te otkako su ispraćeni na svoja vječna počivališta na bjelovarskom groblju Borik. Podsjetimo, osamnaestorici naših hrabrih vitezova neprijatelj je presudio na Malu Gospu, 8. rujna 1991. godine. Njihove obitelji proživljavale su agoniju gotovo pola godine neznajući gdje su tijela njihovih voljenih.

Posmrtni ostaci hrvatskih branitelja pronađeni su sakriveni u masovnu grobnicu u obližnjem Rakovom Potoku. Na ukop na bjelovarsko groblje Borik, 5. veljače 1992., došli su brojni Bjelovarčani iskazati počast i zahvaliti našim herojima na svemu što su učinili za svoju domovinu. I trideset godina kasnije, sjećanje na taj i događaje koji su mu prethodili, budi stare rane, koje ionako nisu i nikada neće zacijeliti.

Stoga Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata Kusonje 91.-93., uz potporu Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije trudi se održati sjećanje na poginule domoljube te im vječno zahvaljivati na njihovoj žrtvi.
Počast će odati i ove godine, na 30. godišnjicu ukopa, u subotu, 5. veljače 2022., u 9:30 na groblju Borik.

Poginuli branitelji:

Nikola Benkus
Željko Besek
Marinko Crnogaj
Miroslav Černak
Marijan Dukić
Stipe Gadža
Petar Grubeša
Stjepan Kolar
Vladimir Krivačić
Stjepan Mamić
Tadija Markić
Ivan Palić
Zlatko Pavlović
Nedjeljko Pekić
Mario Posarić
Igor Stipić
Dubravko Štefulinac
Ante Tandara

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika