12.6 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Najam ove sobe u ZG studentskom domu košta skoro 1000 kn, a splitska sutkinja državni stan od 93 kvadrata u metropoli plaćala je duplo manje

Nove vijesti

Vedrana Šimundža Nikolić, pomoćnica je ministra pravosuđa i uprave, inače sutkinja Općinskog suda u Splitu, te supruga poznatog splitskog HDZ-ovca Dražena Nikolića (štoviše, potpredsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije) od države na korištenje dobila je stan u Zagrebu od gotovo 100 kvadrata. Za najam toga stana mjesečno je izdvajala 468 kuna, piše Zadarski.hr.

Kako bi vam dočarali koliko je 468 kuna za najam bilo čega u Zagrebu, povući ćemo paralelu s cijenom najma studentske sobe u našoj metropoli. Naime, smještaj u dvokrevetnoj sobi studentskog doma “Cvjetno naselje” mjesečno košta 475 kuna po studentu. Riječ je o sobi od 20-ak kvadrata sa sanitarnim čvorom. Malo, ali sasvim dovoljno za spavanje, učenje, druženje i sve radosti studentskog života. A košta tek sedam kuna više nego li državni stan od 93,69 kvadrata u našem glavnom gradu.

Osim toga, u internet oglasniku provjerili smo kako se kreću cijene najma nekretnina približne kvadrature. Iznosi se, ovisno o lokaciji, kreću od otprilike 650 eura na više. U moru luksuza, naišli smo na, nazovimo ga, “prosječni stan od 100” kvadrata na zagrebačkoj Trešnjevci po cijeni od 700 eura, što je otprilike 4800 kuna više nego li je Šimundža Nikolić mjesečno izdvajala.

Podsjetimo, iz imovinske kartice koju je Šimundža Nikolić podnijela kao sutkinja, a koju je posljednji put “osvježila” 4. studenoga 2020. godine, pomoćnica ministra ima stalne prihode između 23 i 24 tisuće kuna bruto. A za stan od gotovo sto kvadrata u Zagrebu izdvajala je koliko i “studenti srećkovići” za mjesto u dvokrevetnoj sobi drugog po redu najvećeg doma uz Savu. Ispravak, “studenti srećkovići” ipak izdvajaju sedam kuna više. 

Navodno se, kako neslužbeno saznaje Zadarski.hr gospođa Vedrana Šimundža Nikolićtrenutačno nalazi u manjem stanu, također državnom.

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika