Auto klub INA delta iz Zagreba, pod pokroviteljstvom i u suorganizaciji s gradom Čazma, organiziraju 5. i 6. veljače 2022. godine na širem području Čazme „2. Winter Rally Show Čazma 2022.“.

Natjecanje je međunarodno, boduje se i za Otvoreno prvenstvo Zagreba Regije sjever za 2022. godinu u reliju.

Na reliju će sudjelovati tridesetak posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Italije.

Svoje sudjelovanje je prijavio i naši vrhunski vozač relija Niko Pulić mada je najavio kraj svoje vozačke karijere. Zanimljivo je i da će se nakon trideset godina za volanom trkaćeg automobila naći još jedan as u ovom sportu i sedamnaest puta državni prvak Tihomir Filipović.

Formalno natjecanje počinje već u petak 4. veljače kada se otvara „Park vozača“ koji će biti u Grabovnici na aerodromu gdje će vozači smjestiti svoje automobile i gdje će se djelomično obaviti tehnički pregled i verifikacija, a vozači će moći obići brzinske ispite koje će voziti u subotu i nedjelju.

U subotu 5. veljače od 12 sati vozi se test vožnja (shakedown) od kapelice na Sv. Vidu prema Vučanima, a navečer, u 17 sati će u centru Čazme biti svečano otvorenje. Nakon toga s početkom u 18 sati slijedi brzinski ispit ulicama u središtu Čazme.

U nedjelju 6. veljače prvi brzinski ispit starta u 9:01 i vozi se od Gornjeg Miklouša do Šimljanika. Nakon toga će se tamo svi vozači zadržati dok svi prođu prvi brzinski ispit, a zatim se vozi drugi brzinski ispit od Šimljanika do Gornjeg Miklouša. U 12:31 je nastavak popodnevnog brzinskog ispita koji se ponovno vozi od Miklouša do Šimljanika i nazad. U 16 sati je objava privremenih rezultata, dok će u 17 sati biti podjela nagrada i objava službenih rezultata.