Završena je i druga faza projekta Zaželi-Bjelovar. Ukupna vrijednost projekta bila je 4.634.000,00 kn, za koji su osigurana bespovratna sredstva u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, osigurala su zapošljavanje oko 50 žena unutar projekta koje su se brinule o starijim i nemoćnim osobama.

– 12 mjeseci je trajao cjelokupni project, zaposleno je 50 žena, te dodatno još 3 kao zamjena za bolovanje i one su radile poslove potpore i podrške za 300 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Z asad nema naznaka da će biti neki novi project jer se čeka novo financijsko razdoblje, ali ja sam uvjeren da će ovakvi projekti biti omogućeni i u novom financijskom razdoblju. Kada će to biti mi ćemo biti spremni povući maksimalan iznos koji nam se stavlja na raspolaganje – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak na završnoj konferenciji projekta.

Jedna od onih koja je dobila posao kroz projekt Zaželi je i Radmila Vorkapić koja je radila kroz sve dosadašnje faze. Prije ovog posla bila je na Zavodu za zapošljavanje gotovo 6 godina i kaže kako se u njemu pronašla te ju ispunjuje.

– Mi smo imale priliku i za edukaciju i usavršavanje ovog posla. Jako je pozitivno djelovalo na nas jer smo sve usavršile kroz ove tri godine i naučile i teoretski dio kojeg još nismo znale.