Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije organizirao je u lovištu „Zobikovac – Ilovski Lug“, na području Grada Garešnice, tradicionalno godišnje druženje župana s lovcima

Uz domaćine iz LD Srnjak Garešnica sudjelovalo je pedesetak lovaca iz lovačkih udruga istočnog i jugoistočnog dijela županije. Riječ je o događaju kojem je osnovni cilj popularizacija lova i lovnog turizma za koji Bjelovarsko-bilogorska ima veliki potencijal, a to je pozdravljajući sudionike naglasio i župan Marko Marušić.

– Ovo mi je prvi put da sudjelujem u lovu i vjerujem da ćete u meni već iduće godine imati još jednog člana. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog lova i ovom prilikom želim posebno istaknuti dobru suradnju koju mi kao Županija imamo s Lovačkim savezom i svim lovačkim udrugama – kazao je župan Marušić naglašavajući da je razvoj lovstva i lovnog turizma za Županiju iznimno važan i zato će se nastaviti s potporama.

– Lani smo putem javnog poziva isplatili gotovo 580 tisuća kuna potpora. A siguran sam da ćemo unatoč našoj lošoj financijskoj situaciji iznaći sredstva i za ovu godinu i tako nastaviti podupirati daljnji razvoj lovstva. Vi ste nam važni jer čuvate našu prirodu i divljač i na tome vam hvala – zaključio je Marušić.

Dobru suradnju sa Županijom istaknuo je i predsjednik Lovačkog saveza BBŽ Mato Kovačević.

– Zahvaljujem Županiji na odličnoj suradnji jer je uvaženo sve što smo tražili. Za deset dana krećemo u liječenje velikog američkog metilja koji je problem, ne samo u našoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, i zato bi bilo dobro da se i država više uključi u rješavanje tog problema. Lovački Savez surađuje s Veterinarskim fakultetom koji je utvrdio da su bolne točke u BBŽ upravo ovdje na u Ilovskom Lugu te na području Velikog Grđevca i Ivanovog Sela – kazao je Kovačević.

Bjelovarsko-bilogorska županija se po bogatstvu i brojnosti lovišta ubraja među najbolje u Hrvatskoj, a kao posebna zanimljivost ističe se činjenica da svim lovištima upravljaju zakupci s područja županije što je jedinstveni slučaj u RH.

Izvor: bbz.hr