9.7 C
Bjelovar
Petak, 23 veljače, 2024
spot_img

Ispunjeno predizborno obećanje – cijena vrtića u Bjelovaru snižena na 400 kuna, a ide se u izgradnju novog vrtića u Ždralovima

Nove vijesti

Grad Bjelovar nastavlja s ulaganjima u predškolski sustav. S tim u skladu, s početkom 2022. godine snižena je i  cijena vrtića. Računi, koje će roditelji uskoro dobiti bit će za sto kuna niži od prošlogodišnjih.

– Prvo sniženje je bilo sa 750 kn na 500, a sada je i izborno obećanje ispunjeno i cijena je snižena s 500 na 400 kn. Vidjeli smo da neki drugi gradovi, npr. Koprivnica ide u poskupljenje, mi nećemo ići u poskupljenje jer to je bilo naše izborno obećanje – rekao je gradonačelnik Hrebak.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš rekla je kako joj je drago što u vrijeme kada roditelji trpe udare na kućni budžet zbog poskupljenja grad može pratiti vrtiće u pokrivanju troškova, kao i roditelje. Dodala je kako je Grad ispunio i obećanje o dizanju plaće djelatnicima vrtića.

Anna Lauš ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Mi smo jako zadovoljni, a bit ćemo još zadovoljniji ako uvjeti budu još bolji. Naši djelatnici, pogotovo ovih zadnjih godina, vezano uz koronu su podnijeli veliku žrtvu jer treba se organizirati i funkcionirati jer roditelji trebaju usluga vrtića. Mi moramo biti spremni na sve situacije i ovim putem zahvaljujem svim našim djelatnicima koji stvarno požrtvovno rade i funkcioniramo za sada dosta dobro – rekla je Lauš.

U Bjelovaru je na listi čekanja za vrtić oko 150 djece u najvećoj mjeri jasličke dobi. Trenutno Dječji vrtić Bjelovar pokriva potrebe 520 djece u vrtiću i 100 u programu predškole.

Ovi kapaciteti će uskoro biti i povećani jer najavljena je gradnja vrtića u Ždralovima.

– Mi smo jučer imali ozbiljni sastanak s biskupijom i biskupom i sve smo se dogovorili do zadnjeg detalja vezano uz izgradnju vrtića u Ždralovima. Mi ćemo kupiti od biskupije zemljište, projekt je praktički već spreman jer se projektira već nekoliko mjeseci. Vjerujem da ćemo kroz nekoliko tjedana imati rješeno i pitanje građevinske dozvole čime bi imali dva vrtića spremna za nadolazeće natječaje, vrtić u Ulici Viktora Bubnja i Ždralovima i time bi zatvorili jedan veliki dio problema što se tiče vrtića – rekao je Hrebak.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

Vezane vijesti

spot_img
spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika