14.3 C
Bjelovar
Nedjelja, 1 listopada, 2023
spot_img

Ines Šarić: “Pozivam županiju kao osnivača većine škola u BBŽ da se javno usprotivi diskriminaciji djece!”

Nove vijesti

Ines Šarić, vijećnica u Županijskoj skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije danas se oglasila priopćenjem za medije u kojem je pozvala županiju kao osnivača većine škola u BBŽ da se javno usprotivi diskriminaciji djece zbog najavljenog testiranja ponedjeljkom. U priopćenju je navela:

“Kad čovjek pomisli da je došao kraj suludim mjerama hrvatskog „Trotter“ stožera, oni maestralno uvode testiranje učenika srednjih i osnovnih škola ni manje ni više već ponedjeljkom, to je valjda zato jer im doma ekipa dolazi u grupama po 100 ljudi tokom vikenda i tulum traje od petka do nedjelje, jer od ponedjeljka do petka soliraju po školama, trgovinama i kafićima jer tamo idu samo oni pa da bar za vikend vide malo ljude.
Pišem ovo ne zato što sam protiv cijepljenja jer cijepljena sam dva puta, a učinit ću to i treći put već zato što ovakva glupost u ovo depresivno vrijeme dodatno diskriminira učenike koji se ne žele testirati ili im roditelji ne dozvoljavaju na način da će ti učenici, pazite ovo, ako netko drugi bude pozitivan ići u samoizolaciju jer naravno taj pozitivan je to mogao pokupiti samo vikendom i samo od njih, jer živi ostale dane pod staklenim zvonom.

Hrvatska sama po sebi već duže vrijeme i nema ne znam kakve mjere u odnosu na ostatak Europe i jasno je rekla da cijepljenje nije obavezno, a sada raznim represijama pokušavaju natjerati ljude da to učine. Pritom ne podržavam ni nikakve prosvjede jer da bi neki prosvjed bilo gdje uspio prvo trebate imati vlast koja sluša građane i kojoj je bar malo stalo do istih.

Stoga ova nova revolucionarna mjera izgleda kao da neki podoban ( danas se u RH ne smije dati ni naznaka tko bi to mogao biti jer ideš automatski u zatvor, volio jesti kajganu ili ne) ima u nekom skladištu višak tih testova pa ne zna gdje bi ih utopio i našli naravno rješenje, nagurati ćemo ponedjeljkom taj štapić u nos ili grlo. Ni manje ni više nego djeci.

Danas u RH ima 17 tisuća zaraženih za koje se zna, za one koji se više ni ne javljaju nisu ni dio statistike, a njih je sigurno isto toliko.

Stoga umjesto što Hrebak želi ukinuti Covid potvrde jer je pisalo u novinama da to radi Izrael, tu potvrdu koju valjda već svi imaju jer su ili bili zaraženi ili su cijepljeni, mogao bi predložiti neku suvisliju mjeru, ako se naravno takve može dosjetiti ili da kaže premijeru da je ovo ludost. Izgleda da njega najviše sluša pa da bar proba, ja priznajem da se ne mogu sjetiti jer više ni ne vidim neku svrhu u mjerama ako je stožer dozvolio 17 tisuća zaraženih. Čemu sad kvariti tulac testiranjem i to testovima koji će možda stići u škole za 30 dana, a do tada će već doći i novo slovo grčke abecede.

Također pozivam i županiju kao osnivača većine škola u BBŽ da se javno usprotivi ovakvoj diskriminaciji djece koja nisu testirana tim nesretnim ponedjeljkom kojeg ionako nitko ne voli i da ne dozvoli da se na djecu koja nisu testirana svali krivica zaraze, jer se i oni testirani ponedjeljkom mogu zaraziti u utorak, srijedu ili bilo koji drugi dan.”


S poštovanjem
Šarić Ines
Županijska vijećnica BBŽ

Vezane vijesti

spot_img
- Slušaj Super narodni radio -

Crna kronika