Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a izjavio je kako se na sastanku razgovaralo o ulasku Hrvatske u eurozonu i pripremama za taj proces te o radu Stožera civilne zaštite i epidemiji covida-19

Riječi je bilo i o paketu mjera koji će pomoći da građani izbjegnu udar na standard koji nosi neizbježno povećanje cijena struje i plina.

‘Prvi smjer je povećanje naknada za socijalno ugrožene obitelji. Namjera je da proširi opseg vaučera za struju i plin i da se proširi krug korištenja tih socijalnih naknada. To su naknade solidarnost koje pomažu riješiti pitanje režija. Drugi smjer je HEP koji može preuzeti dio tereta i poreznih politika kako bi se smanjile cijene’, objavio je.

‘Kao i u svim krizama, kao za vrijeme Agrokora, spriječili smo propast dobavaljača i OPG-ova. Sva su radna mjesta sačuvana. Kad je došla još veća ugroza, covid kriza, pokazali smo snažnu ulogu održave’, rekao je.

Rekao je kako HDZ-u nije prirodna intervencionistička politika, ali kako su svaki put do sada pokazali da rade sve da sačuvaju standard građana. ‘Nastojimo naći sigurnosnu mrežu koju ćemo staviti da zaustavimo udare na standard’, rekao je Plenković, prenosi tportal.hr.